“Umesto sina, ujutro sam videla policiju. Došli su da mi saopšte da je mrtav”: Potresna ispovest majke ubijenog Marka Đurića

S. BABOVIĆ

ponedeljak, 18. 05. 2020. u 08:28

“Уместо сина, ујутро сам видела полицију. Дошли су да ми саопште да је мртав”: Потресна исповест мајке убијеног Марка Ђурића

Ružica Đurić

Javio se, a ja sam mu poručila da brzo dođe kući - svedoči uplakana Ružica. Dominik Dimić, Andrijano Đorđević, Milan Rado i Goran Krstić u pritvoru
POSLEDNjI put sam ga čula oko pola 11 uveče, rekao je da je u kafani kod manastira Ljubostinje, a ja sam mu poručila da brzo dođe kući - svedoči uplakana Ružica Đurić, majka mladića Marka Đurića (28), koji je nastradao u nedelju pola sata posle ponoći u lokalu u Grabovcu kod Trstenika, kada je nakon opšte tuče najverovantije gurnut na stepenište.

- Umesto da vidim sina, ujutro sam videla policiju. Došli su na vrata da mi saopšte da je mrtav...

Nesrećna žena, udovica nakon smrti supruga Gradimira Đurića, ne zna šta se tačno dogodilo, osim što kaže da su dva sata nakon ponoći odvedena i dvojica komšija iz Ljubostinjskog Prnjavora, koji su bili u kafani s Markom kobne noći.

SMRSKANA LOBANjA PREMA nezvaničnim saznanjima "Novosti", žrtvi Marku Đuriću nije bilo spasa. Lobanja mu je naprsla nakon pada na stepenište. Hitna pomoć i policija su vrlo brzo stigle na lice mesta, ali mu spasa nije bilo. O mladiću kažu da je bio vrlo povučen, a meštani Ljubostinjskog Prnjavora da se trudio da pomogne majci tako što je dosta radio u nadnici.

- Toliko mi je teško, mlađi sin je u zatvoru, starija ćerka u Crnoj Gori živi, a za sina ne znam ni da li je odmah umro ili je izdahnuo u bolnici - priča neutešna majka. - Ne znam ni zašto je svratio u tu kafanu. Tog dana radio je u Vrnjačkoj Banji i po povratku je rešio tu da dođe.

Odmah nakon ubistva, uhapšene su četiri osobe. Među uhapšenima je i vlasnik lokala Dominik Dimić (51) iz Kruševca, za koga se i sumnja da je gurnuo nesrećnog mladića sa terase na stepenište, a mera zadržavanja određena je i Andrijanu Đorđeviću (53), Milanu Radu (30) i Goranu Krstiću.(49). Nakon isteka pritvora biće privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu, koje vodi istragu o ubistvu i odakle je naložena obdukcija tela.

- Kafana nije radila tokom vanrednog stanja, i to je bilo drugo veče po otvaranju - iznosi izvor "Novosti".

- Tuči je prethodila rasprava, a tu je trebalo da bude neka vrsta kluba sa igračicama i obaveznim obezbeđenjem. Uglavnom, točio se alkohol i mnogi su bili pijani. Veruje se da je udarac glavom u beton nakon pada bio koban po mladića.

Marko Đurić

Meštani pričaju da su pisali i peticiju kako se kafani "Đinđi rinđi" u vlasništvu porodice Dimić ne bi dozvolio rad u noćnim satima. Za mesto gde se dogodilo ubistvo veruje se da je ukleto. Sada već davne 1999. godine, tu se već dogodilo ubistvo. Tu je Mića Z. nožem ubio svoju suprugu Sonju Z. Neposredan povod, kako se priča, bila je ljubomora, jer je ubijena žena bila veoma atraktivna.

Kafana "Đinđi rinđi"

- Onda je prodavnica postala kafana, pa se ponovo dogodila tragedija, kada je jedan gost završio sa satarom u glavi - navodi nezvanično izvor "Novosti". - Lanac tragedija se samo nastavio sa ubistvom Marka Đurića.