“Sve su izlomili”: Masovna tuča migranata u Obrenovcu, neki probali da pobegnu iz prihvatnog centra (VIDEO)

Novosti Online/ V. C. S.

06. 04. 2020. u 20:50

“Све су изломили”: Масовна туча миграната у Обреновцу, неки пробали да побегну из прихватног центра  (ВИДЕО)

Ilustracija / Foto: V.Danilov

Odmah po dobijanju informacije o incidentu u nedelju uveče, jake snage vojske i policije uputile su se u Obrenovac i u narednom periodu one će biti zadužene za čuvanje reda u objektu

GRUPA od pedesetak avganistanskih migranata, smeštena u prihvatnom centru u obrenovačkoj kasarni, izazvala je u nedelju veče nerede, a neki su pokušali i da pobegnu, ali su ubrzo uhvaćeni. Kako "Novosti" saznaju, nadležni iz centra odmah su pozvali policiju, koja je smirila incidente, a predsednik Opštine Miroslav Čučković tvrdi da je 30 osoba privedeno.

Sve je krenulo, kako saznajemo, od obične svađe i međusobnih optužbi za krađu telefona, ali je situacija ubrzo eskalirala zbog povećanih tenzija, budući da migranti od uvođenja vanrednog stanja ne napuštaju centar. Da bi se sprečilo širenje novog virusa, pridošlice sa Bliskog istoka sklonjene su sa ulica u prihvatne centre širom zemlje i nalaze se pod celodnevnim obezbeđenjem. Samo u Obrenovcu ih je smešteno 1.063. Oni mogu da napuštaju prihvatilišta isključivo uz posebne dozvole, u pratnji i najčešće iz zdravstvenih razloga. Ove mere, uz činjenicu da ne mogu dalje, ka Evropi, dovele su do nervoze i pojačanih tenzija.

UHAPŠEN I MEŠTANIN ZBOG PRETNJI POLICIJA je privela i Obrenovčanina N. K., koji je preko "Fejsbuka" pozivao na oružani obračun sa izbeglicama. On se sumnjiči za krivično delo rasne i druge diskriminacije, i određeno mu je zadržavanje 48 sati.

Kako je na svom fejsbuk profilu objavio Čučković, grupa Avganistanaca usred policijskog časa pokušala je da napusti centar, nasrnula na radnike Komesarijata za izbeglice i migracije i demolirala inventar i objekte u kasarni. Veći neredi su sprečeni, kaže, združenom akcijom policije i vojske, a na društvenim mrežama pojavile su se i fotografije kolone vozila Žandarmerije. Iz MUP-a se u ponedeljak moglo čuti da će u narednom periodu u Obrenovcu biti pojačane bezbednosne snage.- Važno je da je danas država pokazala da Obrenovčani ne treba da brinu - napisao je Čučković na svom profilu.

U Srbiji se, inače, nalazi skoro 9.000 izbeglica i migranata, i u drugim centrima nije bilo incidenata.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (17)

ivan

07.04.2020. 00:30

Tako i treba,neka sve polome!Sada ih pustite u nasa sela i dajte im kuce.Dok su lomili u pogranicnim podrucjima,svi se pravili naivni,sada vam lome u sred Srbije,a vi im ne smete nista.

Лазар

07.04.2020. 00:40

Државо, хитно реагуј или ће нам "мигранти" направити озбиљан проблем! Откуд то да су само мушкарци "мигранти"?

Gorski

07.04.2020. 06:33

a sta je bilo u Krnjaci...... 5 hitna pomoc,7 patrola i 4 intervente????? isto u nedelju!!!!!!!!

Walter

07.04.2020. 08:35

Doneti zakon da svako od njih ko nepoštuje zakon sledi deportacija i zabrana ulaska narednih 5-10 godina .Znači evidentirati i deportovati

драгана

07.04.2020. 13:04

Prvi put kada se napravi bilo kakav ispad, pokupi se ceo.kamp i bez ispitivanja i pogovora deportuje nazad.Svi ostali bi nadalje bili kao bubice.Komšijama Hrvatima skudam kapu kako se.čuvaju od ovih divljaka.

Rista Glista

08.04.2020. 09:44

Ta nevinašca Turko arapskog porekla nisu ništa uradili. Oni su tako dobri, nevini i mili

Sdon

08.04.2020. 11:38

Moram samo da pitam jer mi nije jasno, Ko daje NE PREPORUCUJE ove komentare? Ili su migranti ili botovi!