ODLUKOM Apelacionog suda u Novom Sadu, državljaninu Crne Gore Dejanu Daboviću (28), iz Herceg Novog, osumnjičenom da je 26. decembra prošle godine u Novom Sadu usmrtio bivšu devojku i nekadašnju sugrađanku Dušanku Jocović (25), produžen je pritvor u kom se nalazi od tog dana, kada je posle pokušaja bekstva uhapšen.

Krvavi zločin toga dana dogodio se oko 16 časova ispred zgrade sa brojem 48 u Ulici Alekse Šantića, u kojoj je nesrećna devojka živela. Ovaj Novljanin se sumnjiči da je ubodima nožem po vratu i grudnom košu usmrtio Dušanku Jocović, a kao motiv krvavog zločina, pominje se ljubomora, jer je nesrećna devojka nekoliko meseci ranije prekinula sa njim emotivnu vezu.

- Nije mogao da podnese njen uspeh i insistirao je da se vrati u rodni grad - ispričala je jedna Dušankina poznanica. - Predlagala mu je da se i on preseli u Novi Sad, ali se Dejan nije sa tim slagao.

Po svemu sudeći, on je želeo da se pomire, pa je 23. decembra došao iz Crne Gore u Novi Sad, nameravajući da se susretne sa Dušankom, i da se pomire i iznajmio je sobu u jednom hostelu. Tog dana je došao pred zgradu i čekao kada će ona da se vrati sa posla. Kada je izašla iz obližnje prodavnice, prišao joj je i započeo raspravu, a onda je u jednom trenutku izvadio nož iz jakne i ubo je u vrat i grudi.

Posle toga je pobegao i vratio se u sobu u hostelu, spakovao stvari i pozvao taksi. Dok je sa koferom išao prema vozilu, da bi otišao na autobusku stanicu, policija ga je uhapsila.

Osim za ubistvo, Dabovića krivična prijava tereti i za razbojništvo, koje se dogodilo 25. decembra u jednoj menjačnici u Bulevaru cara Lazara, gde je, kako se sumnja, preteći nožem oteo pazar.

USPEŠNA SPORTISTKINjA

DUŠANKA je prethodnih osam godina živela u Novom Sadu, gde je završila fakultet i zaposlila se. Uspešno se bavila i sportom, igrala je odbojku u klubu Star od prvog dana kada se doselila u Novi Sad, gde je nameravala da ostane da živi.