Počelo suđenje Norbertu Feheru: Žrtva tražila zavesu za “Igora Srbina” kako ga ne bi video

28. 01. 2020. u 22:47

Почело суђење Норберту Фехеру: Жртва тражила завесу за “Игора Србина” како га не би видео

Foto Lacomarca

Tužilaštvo je tražilo kaznu od najmanje 22 godine zatvora i 116.000 evra na ime odštete oštećenima

PRED španskim sudom u utorak je počelo suđenje Norbertu Feheru, koji je srpskoj javnosti poznat po lažnom identitetu Igor Vaclavić i nadimcima Igor Srbin i Igor Rus, zbog pokušaja dva ubistva u toj zemlji. Kako je saopšteno, njemu će se na proleće ponovo suditi zbog ubistva stočara i dvojice pripadnika civilne straže. On je priznao da je u seoskoj kući u blizini Albalate del Arzobispo, ranio Manuela M. i Manuela A. u decembru 2017, nekoliko nedelja nakon njegovog dolaska u Španiju iz Italije, iz koje je pobegao posle više pljački i ubistva dvojice muškarca.

Tužilaštvo je tražilo kaznu od najmanje 22 godine zatvora i 116.000 evra na ime odštete oštećenima. Za ovaj proces izgrađen je i poseban "bunker", odnosno čelična kabina sa staklenim zidovima, zbog opasnosti da bi optuženi mogao da izazove neki incident u sudnici.

Dok je prvi oštećeni svedočio, na njegov zahtev bila je spuštena zavesa preko staklene kabine u kojoj je sedeo optuženi. Suđenje je trajalo samo jedan dan, budući da nije bilo mnogo svedoka.

Igor Srbin je uhapšen u Španiji decembra 2017, nakon pucnjave u kojoj su ubijene tri osobe. Zatim je u martu 2019. u Italiji osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva jednog barmena i zaštitnika životne sredine.

Foto Lacomarca

Utvrđeno je da je koristio više od 18 različitih identiteta. Boravi u najstrože čuvanom zatvoru Zuera u Španiji, a dane provodi čitajući verske knjige i izučavajući pravo. Navodno, postao je verski fanatik i osvojio simpatije nekolicine žena koje su mu pisale i posećivale ga u zatvoru.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije