PresudomOsnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici, sudske jedinice u Leposaviću, dvoje ruskih državljana koji su u ponedeljak pokušali da da ilegalno pređu administrativnu liniju između KiM i centralne Srbije kod Leposavića moraće da plate novčanu kaznu i sudske trškove i biće ispraćeni sa Kosova.


Naime, po saznanjima Novosti, ruski državljani će morati da plate novčanu kaznu od po 250 evra i sudske troškove a posle dokaza o uplati kazne moraće da napuste Kosovo.


Kako je dan ranije u izjavi „Novostima“ rekao portparol kosovske policije Baki Keljani, žena i muškarac uhapšeni su u ponedeljak u blizini Leposavića, u mestu Šarpelj u pojasu administrativne linije.


- Oni su putovali vozilom crnogorskih tablica kada su zaustavljeni u mestu Šarpelj, u pojasu administrativne linije - navodi se u saopštenju koovske policije koja ne saopštava druge detalje ovog hapšenja.


Istovremeno u izjavi za naš list Keljani ističe da je ruskim državljanima određen pritvor, a da im je vozilo oduzeto.


Prema nezvaničnim saznanjima Novosti , ruski državljani, najverovatnije bračnipar Igor Krasikov i Marina Krasikova pokušali su da uđu na Kosmet u ponedeljak ujutru preko administrativnog prelaza Jarinje ali su zbog neodstatka vize vrađeni tako da su potom pokšali da to učine alternativnim putnim pravcem.


Međutim, u selu Šarplje zaustavila ih je patrola kosovske policije koja ih je privela a tužilac odredio zadržavanje od 72 sata, dok im je vozilo oduzeto.


Pročitajte još: "Ilegalno" ušli na Kosmet: Ruskim državljanima određen pritvor i oduzeto vozilo


Istovremeno iz kosovske polciije saopštavaju da su takođe na severu Kosmeta uhapšena dva državanina Albanije zbog, kako se navodi, ilegalnog prelaska administrativne linije.