PRVI osnovni sud u Beogradu prihvatio je zahtev advokata Đurđije Alempijević, medicinske sestre, koja je suspendovana sa posla u Domu za nezbrinutu decu u Zvečanskoj i iz dokaza izdvojio snimak na kojem se vidi kako ona grubo za nadlakticu nosi dvogodišnjeg dečaka i baca ga u krevetac.

PROČITAJTE JOŠ - SUSPENDOVANA SESTRA U "ZVEČANSKOJ": Nosila bebu kao da je džak (VIDEO)

Prema rečima predsednika veća, taj snimak predstavlja nezakonit dokaz, jer je napravljen izvršenjem krivičnog dela, a protiv Maje Jelić, koja je postavila kameru u sobi, i tako sačinila snimak, podneta je krivična prijava zbog nedozvoljenog snimanja. suđenje je odloženo za početak februara, jer se nije pojavila Jelićeva, koja u ovom postupku ima status svedoka. Ukoliko se ne pojavi na sledećem glavnom pretresu, biće novčano kažnjena. Upravo ona je ključna osoba koja je i snimila Đurđiju kako "brine" o deci i obelodanila ceo slučaj. Inače, ona je majka jednog od štićenika Centra u Zvečanskoj i povremeno ga obilazi.

Na odluku suda da se izdviji sporni snimak, tužilaštvo će uložiti žalbu Višem sudu u Beogradu. Oni smatraju da to nije nezakonit dokaz, naročito što postoji i svedok nemilog događaja, osoba koja je snimala. Ukoliko Viši sud zauzme stav da su snimci zakonit dokaz, oni će onda biti pregledani na nekom od narednih ročišta.