DEČAKA (7) UDARIO GROM, OČAJNI OTAC KAŽE: Držao se za nogu, plakao, umro mi je na rukama!

J. D. LjUTIĆ

ponedeljak, 08. 07. 2019. u 22:15

ДЕЧАКА (7) УДАРИО ГРОМ, ОЧАЈНИ ОТАЦ КАЖЕ: Држао се за ногу, плакао, умро ми је на рукама!

Mesto gde je grom udario u Pavla I.

Pavle I. nastradao u dvorištu porodične kuće u naselju Skrobara. Munja ga udarila u nogu, ali je mališan neko vreme bio svestan. Preminuo na putu do bolnice

SEDMOGODIŠNjI Pavle I. poginuo je u nedelju uveče u naselju Skrobara kod Pančeva, kada ga je u dvorištu porodične kuće udario grom. Dečak je neko vreme davao znake života, ali je preminuo na putu do bolnice i to ocu na rukama!

Prema rečima Perice Gavazovića, koji pored Pavla ima još troje maloletne dece, mališani su preksinoć, skoro do 21 sat bili napolju i igrali se u dvorištu tamošnje ciglane, uz koju se nalazi njihova kuća.

- Zbog snažnog nevremena koje je zahvatilo ovaj kraj, vetra, kiše, munja i grmljavine, supruga je otišla po njih i rekla im je da uđu unutra. I, zaista, žena i troje dece su se sklonili, a Pavle se zadržao napolju, u blizini oronule šupe - priča Perica.


PROČITAJTE JOŠ - TRAGEDIJA U PANČEVU: Grom udario dečaka (7), poginuo na mestu nesreće


Kako ga nije bilo, roditelji su se zabrinuli.

- Nevreme je besnelo napolju, a ja sam čuo kako je nešto jako udarilo nadomak kuće. Mislio sam da je grom pogodio obližnje stablo. Istrčao sam bos napolje i video Pavla kako leži na betonu, držao se za nogu i kazao mi da ga je tu "opalio grom". Plakao je i dovikivao pomoć. Pritrčao sam detetu, koje je počelo da gubi svest. Uplašio sam se i odmah pozvao Hitnu pomoć - priča otac.

I zaista, ubrzo je stiglo vozilo, kaže nesrećni otac.

- Uneli su dete unutra, a ja sam pošao sa njima u bolnicu. Bio je živ, ali u nesvesti. Molio sam ga da otvori oči. Vikao sam mu da se probudi, da ne ostavlja tatu... Da izdrži još malo... Ali, nije mogao. Umre mi dete na rukama, samo stotinak metara od bolnice - priča Perica, brišući suze.


PROČITAJTE JOŠ - Ubio ga grom dok je menjao crep na krovu


Majka Emina plače. Kaže da ne veruje da se sve ovo dogodilo, da je izgubila sina u sekundi. Svija ostalo troje dece uz sebe. Ne može više, i sa suzama ulazi u kuću. U dvorište ispred došli su rođaci i prijatelji porodice. Kažu, čuli su tužnu vest. Hoće da im se nađu, da pomognu:

- Učinićemo sve što možemo, ali svesni smo da roditeljima niko od nas ne može da vrati dete. Prosto da čovek ne poveruje! Pa, još pre nekoliko dana, video sam Pavla kako trči, igra se bezbrižno sa bratom i sestrama. A sad ga više nema! Velika tragedija za porodicu kakva je Peričina. Siromašni su, ali radni i pošteni, uvek hoće da pomognu.

Telo sedmogodišnjeg Pavla I. poslato je na obdukciju u Institut u Kovin. Nakon toga, znaće se sa sigurnošću da li je zaista dečak preminuo od posledica udara groma, ili je pak, smrt nastupila zbog nekog drugog razloga. Nakon toga, biće određen termin sahrane.

Majka i otac malog Pavla Foto N. Skenderija


STRAH

PREMA rečima oca, nesrećni dečak se izuzetno plašio grmljavine. - Moj Pavle se tresao svaki put kada sevne i odjekne grom, a na kraju je od toga i stradao - sa nevericom priča Perica.HRONOLOGIJA SLIČNIH NESREĆA:

MAJ 2011.
ERMIR Zećirović (22) fudbaler iz Tutina stradao je od udara groma dok je sa saigračima trenirao na lokalnom stadionu. Grom je udario u centar Gradskog stadiona na kome se u tom trenutku nalazilo više fudbalera. Teže je povređen prvotimac Miloš Đoković, dok je nekoliko igrača zadobilo lakše povrede.

JUN 2016.
STANOJKA Vasić (63) poginula je od udara groma dok je čuvala stoku u selu Paralovo u opštini Novo Brdo na Kosovu. Stradala je na samo nekoliko metara od svoje kuće, a telo su pronašli članovi njene porodice.

JUL 2016.
ANĐELA Bačević (15) i Ivana Ivanović (15) nastradale su na ulici od udara groma u Kruševačkoj ulici tokom nevremena koje je toga dana zahvatilo Župu. Anđela je istog trenutka preminula, a nakom tri sata na Odeljenju intenzivne nege kruševačke bolnice izdahnula je i Ivana, nakon neuspešnih pokušaja reanimacije.

MAJ 2017.
MARJAN Živković (31) i njegov stric Saša Živković (47) poginuli su kada ih je pogodio grom dok su bili na pecanju u mestu Bara blizu sela Malošišta.

JUN 2018.
Siniša Kovačević (60) iz sela Podgorac kod Boljevca poginuo je od udara groma dok je nameštao crep na kući svog komšije.

AVGUST 2018.
Gorica Jevtić (55) iz Niša nastradala je od udara groma u selu Potočić, u blizini Prokuplja, dok je njen suprug R. J. (57), koji je bio sa njom u tom trenutku, prošao samo sa lakšim povredama. Nesreća se dogodila dok su supružnici brali šljive na porodičnom imanju.

JUN 2019.

ASMIR Š. (39) iz Zenice stradao je nakon udara groma u mestu Kraljevine na Smetovima. Tragedija se dogodila oko 12.55 dok se Asmir Š. vozio traktorom sa svojim ocem, bratom i dvojicom komšija, koji su, na sreću, preživeli. (A. V. V.)Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)