Uprava carina saopštila je da su carinici u saradnji s policijom na ulazu graničnog prelaza Gradina zaplenili skoro 700 komada odeće i aksesoara, među kojima i plagijata poznatih brendova, ali i žestokih alkoholnih pića i cigareta u vrednosti od oko 500.000 dinara.

U saopštenju se navodi da je tokom jučerašnjeg dana kada je kombi marke „folksvagen“ bugarskih registarskih oznaka stigao na red za kontrolu, osmoro državljana te zemlje koje se nalazilo u njemu reklo je da putuje ka Belgiji i da ne nosi sa sobom ništa osim prtljaga.

U kombiju se, međutim, našla i roba koju putnici nisu prijavili, a pokušali su da je zamaskiraju putnim torbama.

PROČITAJTE JOŠ - "Legalno" prodavali švercovanu robu

Reč je o većoj količini majica i torbica marki "živanši", "luj viton", "fendi" i "guči" za koje se sumnja da su kopije poznatih brendova, kao i gotovo 400 autentičnih majica, bluza i šortseva manje poznatih marki.

Među zaplenjenom robom našle su se i 22 flaše bugarske rakije "peštera", kao i 50 paklica "davidofa" s bugarskim akciznim markicama.

PROČITAJTE JOŠ - Kamion kurirske službe prepun krijumčarene robe

Kako je naveo 31. godišnji suvozač protiv koga je pokrenut prekršajni postupak, neprijavljenu robu pokušao je da prokrijumčari za prijatelja koji drži prodavnicu u Belgiji, dodaje se u saopštenju.

Pošto vrednost robe premašuje trećinu vrednosti vozila, do okončanja prekršajnog postupka zadržan je i kombi.