RASVETLjENO UBISTVO U KRUŠEVCU: Jotka pao zbog Ždrokinca (VIDEO)

E. V. N.

31. 08. 2018. u 13:22

РАСВЕТЉЕНО УБИСТВО У КРУШЕВЦУ: Јотка пао због Ждрокинца (ВИДЕО)

Uhapšeni Jotić i Gajić sumnjiče se za pomaganje Radulcu / Foto MUP

Kruševačka policija rasvetlila ubistvo Dejana Stankovića i uhapsila dvojicu pomagača. Za glavnim osumnjičenim Stefanom Radulcem raspisana međunarodna poternica. Uhapšeni Igor Gajić i Zoran Jotić Jotka

KRUŠEVAČKA policija uhapsila je danas Igora Gajića (45) i Zorana Jotića Jotku (63) zbog sumnje da su umešani u ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca (71), koji je 6. juna ove godine s nekoliko hitaca iz vatrenog oružja izrešetan ispred ulaza u hotel "Golf" u kruševačkom naselju Prnjavor. Kao neposredni izvršilac likvidacije osumnjičen je Stefan Radulac Žuti (25), koji je u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica. Gajiću i Jotiću određeno je zadržavanje do 48 sati, posle čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni kod tužioca na saslušanje.

Radulac je osumnjičen i da je u maju ove godine u centru Kruševca gotovo na identičan način usmrtio i Stankovićevog sina Vojina (41), jednog od "žestokih" kruševačkih momaka. Pretpostavlja se da je Radulac posle ovog zločina pobegao na Kosmet, a prema pričama koje kruže gradom pod Bagdalom, najverovatnije strahujući od osvete, samo mesec kasnije likvidirao je i Vojinovog oca.


PROČITAJTE JOŠ:
LIKVIDACIJA U KRUŠEVCU: Ždrokinac izrešetan ispred hotela

Hapšenjem saučesnika, razmotava se klupko dva zločina iz maja i juna ove godine, za koje je većina Kruševljana ubeđena da je reč o obračunu suprotstavljenih kriminalnih klanova, i to zbog neraščišćenih računa i osvete. Policija sumnja da je Jotić obezbedio logistiku, odnosno da je kao pomoć Radulcu angažovao Gajića, svoju "desnu ruku". Pored toga, obezbedio je i vozilo, odeću i periku. Na dan ubistva, Gajić je navodno odvezao Radulca i sačekao ga posle zločina. Kasnije su zapalili automobil, u nameri da prikriju tragove.


Likvidirani: Vojin i Dejan Stanković Ždrokinac

Zbog mnogobrojnih kriminalnih radnji, ubijeni Dejan Stanković Ždrokinac i njegov brat blizanac Vojin, po kome je dao ime sinu, takođe su imali podeblji kriminalni dosije. Braća su pre tri godine dospela iz rešetaka zbog sumnje da su u martu 2014. godine ubila poznatog kruševačkog stomatolga Milutina Rokića (65), poznanika iz detinjstva, s kojim su imali čak i kumovske veze. Rokić je ubijen hicem iz vatrenog oružja ispred svoje ordinacije, a neposrednih očevidaca nije bilo. Posle opsežne istrage, policija je tada bila gotovo sigurna da je Dejan ubica, ali pošto zbog identičnog DNK nije bilo moguće utvrditi ko je od blizanaca pucao u zubara, on je kasnije zbog nedostatka pouzdanih dokaza pred Višim sudom u Kruševcu oslobođen optužbi.


PROČITAJTE JOŠ:
Izrešetan u centru Kruševca

U međuvremenu, Dejanov blizanac Vojin je preminuo prirodnom smrću, a njegov sin, koji se takođe zvao Vojin, ubijen je početkom maja usred dana u centru Kruševca. Kako je utvrđeno, zbog prethodnog sukoba i obračuna sa Vojinovim sinom, ovo ubistvo počinio je Stefan Radulac, za kojim policija i dalje intenzivno traga.

Početkom juna, policija je rasvetlila ubistvo Gorgija Darmanovića i u Beogradu uhapsila Kruševljane S. M. (63) i S. Đ. (44), a kao naručilac ubistva označen je tada već pokojni Dejan Stanković Ždrokinac.


VOĐA "KRUŠEVAČkE GRUPE"

ZORAN Jotić Jotka je pre samo pet meseci izašao iz požarevačkog zatvora "Zabela", gde je proveo 15 godina, na koliko je osuđen jedinstvenom kaznom, zbog iznuda, "reketiranja", ali i podmićivanja sudije nekadašnjeg Vrhovnog suda Srbije, da bi izdejstvovao blažu kaznu. Jotka je, kao vođa "kruševačke grupe", sa svojim saradnicima uhapšen u akciji "Sablja", marta 2003. godine. Iza rešetaka su se našli jer su skoro pet godina od dobrostojećih Kruševljana uzimali novac uz pretnje i batine. Jotićev najbliži saradnik bio je Goran Petrović Peta, koji je ubijen pre tri godine u Kruševcu. Interesantno je da je za njega bila udata Gajićeva sestra.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Dexy

02.09.2018. 11:24

Nema to veze sa vezom,to nekome (da ne kazem kome a svi krusevljani znaju o kome pricam) najvise odgovara...Cistka,na ovaj ili onaj nacin...