Ovo je danas u Višem sudu u Beogradu izjavio Dejan Puzigaća, sa monaškim imenom Sava, optužen da je učestvovao u prebijanju na smrt francuskog navijača Brisa Tatona, u navijačkom sukobu na Obilićevom vencu u Beogradu, 2009. godine.

Na ponovljenom suđenju, jer je zbog bekstva prvobitno bio osuđen na 14 godina zatvora, Puzigaća koji je u sud došao obučen kao monah, rekao je da u vreme pre i posle tuče nije bio na Obilićevom vencu, nego u centru grada, gde je šetao i spremao se da ode na utakmicu. Izričit je da nije organizovao napad navijača Partizana na fanove Tuluza kako ga Tužilaštvo tereti.

- Da je jedan francuski navijač povređen čuo sam od Ivana Grkovića na utakmici i to, možda, nekih tri sata posle incidenta - objasnio je Puzigaća. - Rekao mi je da je jedan Francuz sam pao preko ograde na Obilićevom vencu.

On je istakao da ni sa jednim francuskim navijačem nije imao nikakav fizički kontakt.

- Zbog "medijskog linča i nepravde" napustio sam Srbiju, a potom se zamonašio na Tajlandu i dobio ime Sava - kaže optuženi, koji je 2015. uhapšen u Atini i sproveden u zatvor na izdržavanje kazne, koja je na snazi sve do donošenja nove presude.


SVEDOCI

SVEDOCI Dragan Crepulja, nekadašnji radnik obezbeđenja garaže i vlasnica frizerskog salona Svetlana Bubanja rekli su juče da nisu videli da je Tatona neko gurnuo, ali se sećaju da je jedan momak skočio i pao preko ograde. Crepulja je Tatonu prvi prišao i prislonio ga uz zid, dok je Bubanja zvala Hitnu pomoć.