Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će iskoristiti sutrašnji sastanak sa ministrom privrede Nemačke Peterom Altmajerom da ponovo pokuša da dovede Folksvagen u Srbiju.

Pročitajte još: VUČIĆ RAZGOVARAO SA PREMIJEROM LESOTA: Zahvalnost za podršku oko Kosmeta

Vučić je naglasio da ne može ništa da obeća, jer Srbija nije članica EU, kao Bugarska ili Rumunija, koje su takođe ranije bile u igri, niti ima tako veliko tržište kao Turska, koja je, inače, bila prvi izbor, ali su događaji u Siriji doveli u pitanje tu investiciju.

„Obećao sam od početka da ćemo se boriti. Ove druge zemlje ne mogu da ponude subvencije, koje mi možemo", rekao je Vučić, ali i naveo da ima i tehničkih problema, mada nemaju veze sa nama.

„Daćemo sve od sebe da dovedemo VW. Ali, ne bih da budim lažnu nadu. Borićemo se svim srcem, energijom i snagom", rekao je predsednik i našalio se:

„Spremamo se za tu posetu kao da Crvenoj Zvezdi ili Partizanu u posetu dolazi Bajern...Nagrabusio je Altmajer koliko ću da ga gnjavim oko VW", istakao je Vučić tokom popsete Vrnjačkoj Banji.

On je, istovremeno, najavio je da će Pančevo dobiti još jednu fabriku, čime je, kaže, taj deo Srbije u potpunosti "rešen", te ukazao da memorandum sa kompanijom koja pravi delove za avione predstavlja dobru vest za Srbiju.

VUČIĆ OBIŠAO "SKADAR NA BANjŠTICI"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas popodne Vranjsku banju, uključujući lokaciju gde je sredinom oktobra počelo rušenje hotela čija je izgradnja počela pre 40 godina ali nikada nije završena.

Procenjeno je da objekat nije bezbedan i da su temelji popustili.

Republička građevinska inspekcija je donela rešenje o rušenju, a ono će trajati 120 dana.

Prvo se ruše rizični delovi, ulaz objekta koji je počeo da se naginje ka ulici i deo ka crkvi i kućama. Radi se građevinskim mašinama, bez miniranja.

Hotel, u narodu poznat kao "Skadar na Banjštici" počeo je da se gradi 1978. godine, ali je osamdesetih godina prošlog veka izgradnja stala zbog nedostatka finansijskih sredstava i nerešenih imovinskih odnosa.

Specijalna bolnica i Fond PIO su nakon sudskog spora postali vlasnici nedovršenog hotela, pa su zemljište prodali "Milenijum timu".

Očekuje se da vlasnik sagradi novi hotel.

Nakon toga, Vučić će obići i pešačku zonu u kojoj je u toku rehabilitacija.

Na kraju, predsednik Srbije će u Vranju prisustvovati otvaranju renoviranog pozorišta "Bora Stanković".

VUČIĆ: U VRANjSKOJ BANjI NIČE VELELEPNI HOTEL


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je večeras lokaciju u Vranjskoj banji gde će na temeljima hotela starog više od četiri decenije, koji se trenutno ruši, nići novi hotel sa pet zvezdica.

"Hotel će biti kategorizovan, imaće 185 soba", rekao je Vučić novinarima i dodao da dugo nije bilo moguće pronaći investitora za Vranjsku, ali i druge banje.

Vučić je rekao da će oko 30.000 kvadrata budućeg velelepnog spa centra biti završeno za oko dve godine.

"Da ljudi ne moraju da idu u terme Čatež...Imaće sve ovde, sa neuporedivo boljom vodom", rekao je Vučić.

"Bio sam ovde pre tačno tri godine i rekao sam tada da ćemo dati sve od sebe da nađemo investirora, domaćeg ili stranog", rekao je Vučić i podsetio da je Vranjska banja bila omiljena banja Kralja Petra, koji je tu često dolazio.

Naveo je i da je Vranjska banja poznata po termalnim vodama.

Vučić je govorio i o obnovljenom pozorištu "Bora Stanković", koje će večeras biti svečano otvoreno, i naveo da su Grad Vranje i država uložili po 183 miliona - ukupno 366 miliona za obnovu.

Podsetio je da je pozorište izgorelo sredinom 2012. godine, a da je jedna od prvih odluka po formiranju vlade SNS-a te godine bila da se pozorište obnovi.

Bilo je, kaže, potrebno malo duže vreme, ali je obećano ispunjeno.


PREDSEDNIK U VINARIJI ALEKSIĆ: VELIKI POTENCIJAL ZA VINARSTVO


Predsednik Aleksandar Vučić je posetio večeras vinariju "Aleksić" kod Vranja i u razgovoru sa domaćinima istakao da Srbija ima pogodnu klimu za razvoj vinarstva i vinogradsarstva, u kojima leži ogroman potrencijal naše zemlje.

"Uz kvalitetna srpska vina, paralelno ide i razvoj vinskog turizma, a samim tim i razvoj ugostiteljstva, nacionalne gastronomije i hotelijerstva", naveo je Vučić na svom Instagram profilu "Budućnostsrbije", uz fotografije sa domaćinima, porodicom Aleksić.

VUČIĆ: USVAJANjE INVESTICIONOG PLANA 5. ILI 6. DECEMBRA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da bi Nacionalni investicioni plan trebalo da se usvoji 5. ili 6. decembra, kad se usvoji i budžet.

"To predstavlja dubinsko podizanje standarda u Srbiji. Izdvojićemo deset milijardi u narednih cetiri ili pet godina. Cilj je da uvedemo vodovod i kanalizaciju u svaku opštinu i da pokušamo gas da proširimo svuda", istakao je Vučić u intervjuu za Sputnjik.

On je rekao i da će se mnogi projekti o kojima je razgovarao sa Dmitrijem Medvedevim uključiti i u Nacionalni investicioni plan.