POSAO ZA JOŠ 1.200 LjUDI: PKC kompanija najavila ulaganja od 20 miliona evra

J. Ilić

10. 10. 2019. u 16:41

ПОСАО ЗА JOШ 1.200 ЉУДИ: ПКЦ компанија најавила улагања од 20 милиона евра

Foto N. Živanović / Ministru Goranu Kneževiću juče su pokazali šta PKC proizvodi

Finski PKC najavljuje za narednu godinu ulaganje od oko 20 miliona evra u pogone u Smederevu

FINSKA kompanija PKC, koja ima pogone za proizvodnju kablova za auto-industriju u Smederevu, prilikom današnje posete ministra privrede Gorana Kneževića najavila je za narednu godinu ulaganja od oko 20 miliona evra i otvaranje novih 1.200 radnih mesta.

Potpredsedik "PKC grupe" za Evropu i Južnu Ameriku Ivo Volkov saopštio je da se, od svih PKC-ovih fabrika u Evropi, fabrika u Srbiji najbrže razvija, zahvaljujući, kako je rekao, podršci države i lokalne samouprave.

- U finalnoj smo fazi dogovora o novoj investiciji vrednoj 20 miliona evra, koja će pomoći da otvorimo 1.200 radnih mesta. Očekujem da se vidimo naredne godine i da presečemo vrpcu na našim novim pogonima - kazao je Volkov.

Ministar Knežević je izjavio da je nova investicija velika vest za Smederevo, ali i Srbiju.

PROČITAJTE JOŠ - Gradi se nov pogon u Smederevu, PKC planira zapošljavanje još 1.000 radnika

- PKC je 36. po redu kompanija koja reinvestira u Srbiji. Od oko 200 kompanija koje su uz podršku Vlade došle u Srbiju, 20 odsto ih je otvorilo drugi, treći ili četvrti pogon. To je znak da je Srbija dobro mesto za ulaganje - kazao je ministar.

On je najavio priliv od direktnih stranih investicija tokom ove godine u vrednosti četiri milijarde evra, rast društvenog proizvoda od 3,5 do pet odsto i stopu nezaposlenosti ispod 10 odsto.

PKC je nedavno od Grada za 6,3 miliona evra kupio proizvodnu halu u kojoj je do sada bio zakupac, a koju je Grad za ovog investitora izgradio od sredstava iz kredita.

- Prvi put se desilo da jedna lokalna samouprava gradi halu za investitora. Da smo napravili pravi poslovni potez, govori činjenica da je PKC odlučio da je kupi i da proširi kapacitete, što je garancija da neće otići iz Smedereva - ocenila je gradonačelnica Jasna Avramović, koja je, tom prilikom, čelnicima PKC-a simbolično uručila ključeve Grada Smedereva.


NOVIH 11.000 KVADRATA

Generalni direktor PKC-a u Srbiji Tudor Kerc objavio je da je u pogonima ove nedelje proizveden i isporučen 20-milioniti proizvod. On je kazao da je plan da se fabrika 2020. godine proširi novim pogonima površine 11.000 kvadratnih metara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Боби

10.10.2019. 17:21

Strasno, strasno, samo se od Sombora i Apatina bezi kao od KUGE!!! ILI JE OVAJ KRAJ ODREDJEN ZA PREDAJU HRVATSKOJ, STO ONI I TRAZE. BAR CEMO BITI U EU!!!