Delta holding: Prihodovali 30,1 milijardu dinara

J. Su.

17. 07. 2018. u 11:41

"Delta holding" predstavio rezultate i planove poslovanja

Делта холдинг: Приходовали 30,1 милијарду динара

PRIHOD "Delta holdinga" u prvih šest meseci ove godine iznosio je 30,1 milijardu dinara, od čega agrar čini 47 odsto. U budžet Republike Srbije uplaćeno je 5,4 milijarde dinara. Uz to, "Delta" je spremila i novac za izgradnju tržnog centra na Autokomandi, hotela "Interkontinental" u Beogradu i poslovne zgrade, ali za te investicije građevinske dozvole već godinama "vise u vazduhu". Kako je rečeno na jučerašnjem predstavljanju rezultata poslovanja "Delta holdinga", očekuju da bi gradnja u Beogradu mogla da počne u drugoj polovini godine. A kada je reč o Sava centru, u "Delta holdingu" čekaju odluku Grada o tome da li će biti sklopljeno privatno-javno partnerstvo, kako bi se ušlo u rekonstrukciju kongresnog centra.
- "Delta agrar" postigao je rekordne rezultate u ratarstvu, pa je prinos uljane repice oko 4,5 tona po hektaru, dok je merkantilne pšenice osam tona po hektaru - ispričao je Ivan Kostić, potpredsednik "Delta holdinga" za poljoprivredu. - U toku su realizacija investicija od ukupno 17,8 miliona evra u govedarstvo i ovčarstvo, rekonstrukcija i osavremenjavanje farmi, proširenje voćnjaka u Zaječaru i investicije u novu mehanizaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Simon

17.07.2018. 16:31

Nedopustiva je bilo kakva diskriminacija prema domaćem poduzetništvu.Delta je značajna srpska firm@ i zalužuje svaku podršku srpskih institucija.samo napred sa novim investicijama.