NAČELNICA Centra za neuroonkologiju Neurohirurške klinike Kliničkog centra Srbije doktorka Danica Grujičić oglasila se na društvenoj mreži Instagram i poslala poruku svima koji poslednjih dana napadaju zamenicu direktora Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" doktorku Dariju Kisić Tepavčević dok saopštava informacije o virusu korona u Srbiji i daje svoj maksimum u borbi protiv ove pošasti.

Pročitajte još: Podrška lekarima koji se bore u prvim redovima uz "Marš na Drinu": Pogledajte kako je Kraljevo večeras aplaudiralo medicinarima (VIDEO)

- Ogorčena sam prostačkim i neprimerenim napadima na moju koleginicu Dariju od jednog broja ljudi. Radi se o pametnoj, uspešnoj i lepoj ženi koja je profesor državnog Medicinskog fakulteta i stručnjak u svojoj oblasti. Sve što je postigla je učinila napornim radom u nauci. Kada se sledeći put žalite što po medijima imate starlete, setite se kako ste dočekali uspešni ženu, profesorku i naučnicu koja je napisala preko 150 naučnih radova - napisala je doktorka Grujičić.

Podsećamo, na društvenim mrežama se, nakon početka epidemije i sve češćeg medijskog prisustva doktorke Darije Kisić Tepavčević, pojavio veliki broj seksističkih komentara, u kojima je iznesen niz primitivnih uvreda na račun velikog stručnjaka poput nje.

Foto: Instagram

Pročitajte još: Vakcina iz vremena SFRJ mogla bi da nam pomogne: Pulmolog dr Tatjana Radosavljević o borbi protv virusa korona

Pored seksističkih komentara, pojedinci su komentarisali i njeno poreklo, iako je doktorka još u gimnaziji morala da prebegne iz ratnog Sarajeva u Srbiju.

U Republici Srbiji je do 15 časova 6. aprila 2020. godine registrovano ukupno 2.200 potvrđenih slučajeva KOVID 19.