Na jugu Srbije prestali da broje mrtve i bolesne: Advokat iz Niša u skupštini u Rimu izneo istinu o osiromašenom uranijumu

Milica Ostojić/Novosti Online

utorak, 04. 02. 2020. u 12:21

На југу Србије престали да броје мртве и болесне: Адвокат из Ниша у скупштини у Риму изнео истину о осиромашеном уранијуму

Italijanski vojnici Foto: EPA/EPAFEHIM DEMIR

Advokat Aleksić podvukao da se na jugu Srbije živi tako da se za pojam karcinom upotrebljava pojam epidemija

NAUČNOM skupu sa naslovom "Ranjena Uniforma" u organizaciji Vojne opservatorije u Poslaničkoj skupštini u Rimu obratio se po prvi put advokat iz Niša Srđan Aleksić objasnivši šta preduzima u borbi za obelodanjivanje istine o posledicama bombardovanja osiromašenim uranijumom 1999, kolikih je razmera broj obolelih, preminulih i sa kojim posledicama se živi u Srbiji, posebno na jugu naše zemlje.

Pročitajte još: Svetski eksperti: NATO je osiromašenim uranijumom uništio genetski materijal Srba


Zahvalio se italijanskom advokatu Anđelu Fjore Tartalji koji je već započeo saradnju sa Aleksićem i braniće srpski narod kao što se posvetio u Italiji već 20 godina i pre dva dana ostvario 155. presudu u korist obolelih italijanskih vojnika iz misija na Kosovu i u Bosni i Hercegovini i Domeniku Leđeru iz Vojne opservatorije koji je od prvog dana bio raspoložen da dostavi našoj Parlamentarnoj komisiji za istraživanje posledica osiromašenog uranijma veoma bitnu dokumentaciju koju je Opservatorija sakupila u godinama iza nas.

Advokat Aleksić je podvukao da se na jugu Srbije živi tako da se za pojam karcinom upotrebljava pojam epidemija, a čini se kako se prestalo prebrojavanje koliki je broj obolelih ili preminulih.

Svestan da će borba za istinu biti duga i neizvesna, sa mnogo prepreka i barijera, ali se neće stati u traženju materijalnih dokaza kako bi konačno izašla istina o stradanju srpskog naroda, ne samo za vreme bombardovanja već mnogo više i sa nesagledivim posledicama kako do danas tako i po buduće generacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Рашо

04.02.2020. 13:01

Да, то може свуда само не у Србији највећој жртви агресије НАТО! Не може јер то не дозвољава власт која већ три године спутава и онемогућује рад научницима да истраже штетне последице на људско здравље и околину. И оно интердисциплинарно координационо тело су саставили да би га ставили под своју контролу јер су научници били на корак од самоорганизовања а то нису смели да дозволе јер би то наљутило наредбодабце са запада!

Ogorceni

08.02.2020. 16:58

Svakog dana gledam kako se zivot moje majke gasi u 52. godini zivota. Neka su prokleti dok je sveta i veka!!!

Nis Rados

17.03.2020. 13:38

Не могу да схватим да се овом питању прилази без стручности и знања. Према свим расположивим подацима о концентрацији ОУ на терену, о нивоима доза у критичним областима, и укупном светском знању о зрачењу не може доћи до повећања обољевања од канцера од тог агенса. Количина, просторна распоређеност и мере предузете после бомбардовања су такве да је ризик од ОУ нула у Србији. Ако постоји повећање канцера, узрок је неки други и томе треба посветити пажњу. Нпр, хемија у пољопривреди, лекови и др.

Nis Rados

18.03.2020. 22:07

@Nis Rados - Морам да одговорим на велики број негативних оцена. Нисам написао да је уран безопасан. Радиоактиван је и токсичан, те је опасан. Написао сам да је количина бачена на Србију, недовољна да промени нивое зрачења у Србији и да не представља опасност. С друге стране, не може се са сигурношћу тврдити да је неки канцер од урана или од нечег другог. Нема канцера типичног за зрачење. Нивои зрачења су недовољни за изазивање статистички значајног повећања броја канцера. Никаква тужба нема шансе на успех.

Simon

17.03.2020. 21:50

Ponoviti cu ,sto se u medijima nece objavljuje.Jednom naucniku iz jedne zemlje sa Balkana inace mojem prijatelj7 koji rsdi u americkom indtitutu za primjenu nuklearne energije u ratne svrhe postavio sam pitanje dali osiromaseni uranium koje se koristio u bombardovanju Srbijje moze posljedicno izazvati rak ,odgovorio mi je zagonetno uranium je uranijum.

Sugradjanin u penziji

24.03.2020. 10:11

"Nis Rados"- ti me podsecas na jednog "strucnjaka", koji je jednom prilikom na televiziji izjavljivao nesto slicno. Pa evo i jedne ideje kako da dokazes te tvoje tvrdnje. Da ti se pricvste uz telo komadi od tih bombi, tako da ne mozes da ih odbacis izvesno vreme. Ako ostanes zdrav, cestitamo i verojemo. A ako se razbolis, da ides da te lece ono koji te placaju da tako pricas.

Nis

24.03.2020. 17:27

@Sugradjanin u penziji - Mene niko ne plaća (za razliku od Vas). Pročitajte tačno šta sam napisao, i kao stručnjak u ovoj oblasti odgovorno stojim iza svega. Naravno da je radioaktivni izvor opasan, tu nema dileme. Znajte da su lokacije u Srbiji očišćene sa velikim procentom uspešnosti. Sva merenja na terenu su pokazala da ne postoji nikakvo zagadjenje uranom. Borim se protiv gluposti i zabluda ovog naroda. Nekoliko neodgovornih i nestručnih pojedinaca, (Čikarić, Grujičić, Aleksić i dr) doveli su ceo narod u zabludu.

Nis

26.03.2020. 18:54

@Sugradjanin u penziji - Pristajem na Vašu ponudu. Ali da Vi odete do Vranja i nadjete lokacije gde je OU primenjivan, nadjete parčiće bombe i donesete meni. Naravno da nećete naći ništa, jer je sve očišćeno pre 15-20 godina. A možete i da mi platite letovanje u Izraelskom hotelu u CG na lokaciji koja je pogodjena OU. Priča o OU je prazna priča, i služi da se prikriju drugi stvarni ekološki problemi. Mislite o tome...