Đorđević odao počast žrtvama Holokausta u Izraelu

Tanjug

08. 12. 2019. u 16:18

Ђорђевић одао почаст жртвама Холокауста у Израелу

Foto MRZBS

Ministar za rad, zapošlavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević tokom drugog dana zvanične posete Izraelu obišao je memorijalni centar "Jad Vašem”, gde je odao poštu žrtvama Holokausta
Ministar za rad, zapošlavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević tokom drugog dana zvanične posete Izraelu obišao je memorijalni centar "Jad Vašem”, gde je odao poštu žrtvama Holokausta.

Kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, on je položio venac na mestu gde svi državnici, po zvaničnom protokolu, odaju počast žrtvama, poklonivši se nad šatorom sećanja, večite vatre, i upisao se u knjigu posetilaca.

"Čuvaćemo uspomenu na žrtve iz prošlosti i podsećati da se ovakva stradanja ne smeju ponoviti. Imajući u vidu tragično stradanje velikog broja ljudi, izražavamo najdublje poštovanje prema žrtvama, odajemo počast nevino nastradalim. Samo govoreći istinu o prošlosti, možemo spoznati sadašnjost. Srpski i jevrejski narod su imali zajedničku prošlost, to je ono što čini naša dva naroda danas još bližim. Neka je slava i hvala svima onima koji su dali svoje živote”, napisao je Đorđević.

On je izrazio veliko zadovoljstvo zbog posete Tel Avivu, jer je, kako je rekao, imao priliku da se sastane s predstavnicima ministarstava koji se bave pitanjima socijalne zaštite, rada i boračkih prava, i sa njima razmeni iskustva koja će nesumnjivo doprineti nekim novim idejama i još boljim rezultatima.

Đorđević je ocenio da se ovom zvaničnom posetom dodatno unapređuju bilateralni odnosi dve zemlje, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije