Povodom saopštenja Nezavisnog udruženja novinara Srbije i Nezavisnog društva novinara Vojvodine oglasio se narodni poslanik Vladimir Đukanović i oštro osudio mešanje udruženja u rad sudstva i pritisak na sudiju.

Reakcija Nezavisnog udruženja novinara Srbije i Nezavisnog društvo novinara Vojvodine povodom presude novinaru Stefanu Cvetkoviću vrhunac ludila i potpuni skandal zato što je to takav stravičan pritisak na rad suda i postavlja se pitanje ko su uopšte oni da ocenjuju da li je neki sudija kompetentan ili nije i kako uopšte smeju da se mešaju u sudske odluke.

I da li to znači da ako, bilo ko iz SNS zatraži pravdu pred sudom, da zaštiti svoj integritet ako je neko pisao nekakve laži, da sud nikada ne sme da donese presudu u njegovu korist? - izjavio je Vladimir Đukanović. Imali smo novinare koji su pisali kritičke tekstove o radu na primer, Zorana Đinđića nekada, a onda kada je došlo do ubistva Đinđića, onda naprave serijal neki, kao što Brankica Stanković radila, gde su oni iz Nezavisnog društva novinara Vojvodine i NUNS-a to podržavali i gde su linčovali sve novinare koji su, zamislite, kritički pisali o Zoranu Đinđiću i optuživali su ih da su mafijaški novinari.

Tako da, ovakav skandalozan primer pokazuje da se njima dozvoljava sve, da mogu svakoga da kritikuju, a u obrnutoj situaciji niko nema pravo da zatraži pravdu.
I ja bih zamolio nadležne da reaguju prema NUNS-u i NDNV-u, zato što je ovakav pritisak na pravosuđe nedozvoljen i da svakako uzmu u zaštitu sudiju koji je izložen ovakvim stravičnim pritiscima.​ - rekao je Đukanović.

Da podsetimo, novinar Stefan Cvetković je osuđen na ukupno 2 godine i 3 meseca zatvora i na novčanu kaznu od 2,15 miliona dinara zbog uvrede i zbog neovlašćenog objavljivanja i prikazivanja tuđeg spisa, portreta i snimka.