Dolovac i Bramerc o ratnim zločinima

Tanjug

22. 05. 2019. u 17:16

Доловац и Брамерц о ратним злочинима

Serž Bramerc - Foto: EPA

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac razgovarala je danas u Beogradu sa glavnim tužiocem Mehanizma za krivične sudove Seržom Bramercom o radu tužilaštva za ratne zločine
Republički javni tužilac Zagorka Dolovac razgovarala je danas u Beogradu sa glavnim tužiocem Mehanizma za krivične sudove Seržom Bramercom o radu tužilaštva za ratne zločine.


Tokom razgovora Dolovac i Bramerc su se složili da nadležno javno tužilaštvo i državni organi Republike Srbije koji postupaju u predmetima ratnih zločina, preduzimaju neophodne radnje i mere radi utvrđivanja postojanja ovih krivičnih dela i gonjenja njihovih potencijalnih izvršilaca, saopštilo je Republičko javno tužilaštvo.


Pročitajte još: Bramerc i Kuburović o regionalnoj saradnji


Takođe su konstatovali da su uočeni pozitivni pomaci u osnaživanju ljudskih i materijalnih kapaciteta ovih organa, posebno Tužilaštva za ratne zločine.


U saopštennu se dodaje da postoji prostor za unapređenje rada u postupcima koji se vode pred organima Republike Srbije kao i za nastavak saradnje tužilaštva za ratne zločine sa Stalnim međunarodnim mehanizmom za krivične sudove, kao i sa tužilaštvima u regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije