Nisan lif najprodavaniji u Evropi

23. 07. 2018. u 14:28

Нисан лиф најпродаванији у Европи
U periodu od januara do juna u Evropi je registrovano više od 18.000 primeraka novog "lifa". Novi model "Nisana" odlikuje se snažnim ubrzanjima i performansama karakterističnim za električna vozila

Novi "nisan lif" je najprodavanije električno vozilo u Evropi u prvoj polovini godine. U periodu od januara do juna u Evropi je registrovano više od 18.000 primeraka novog "lifa".

Novi model "Nisana" odlikuje se snažnim ubrzanjima i performansama karakterističnim za električna vozila, dinamičnim spoljnim dizajnom i naprednim tehnologijama za pomoć u vožnji. Veća, 40-kilovatna baterija omogućuje domet od 270 km u mešovitom ciklusu prema novom standardu za merenje potrošnje i emisija WLTP.
PROČITAJTE JOŠ: JUBILEJ SVIH "PETROLHEDA": "Porše" obeležava 70 godina modelom "911 spidstar koncept"

Ovaj potpuno električni automobil osvojio je brojne nagrade . Proglašen je za najbolji svetski zeleni automobil na međunarodnom sajmu automobila u Njujorku 2018. a organizacije "Euro NCAP" i "Japan NCAP" dodelile su mu pet zvezdica za sigurnost.

"Lif" je opremljen brojnim novim inovativnim tehnologijama, kao sto su "Nisan ProPILOT", "ProPILOT Park" i "e - Pedal", koji su sve popularniji među kupcima. Dosad je 72 odsto kupaca novog "lifa" odabralo opcijski poluautonomni sistem "ProPILOT".

Snažna potražnja za novim "nisan lifom" u prvih šest meseci ove godine učvrstila je njegov status najprodavanijeg električnog automobila na svetu, sa više od 340.000 prodanih primeraka širom sveta od predstavljanja prve generacije modela "lif 2010". "Nisan" je nedavno isporučio 100.000 primerak "nisana lif" za evropsko tržsište.

- Električni automobili uzimaju sve više maha - rekao je Garet Dunsmore, direktor sektora za električna vozila "Nisana Evropa". - Novi "lif" promenio je doživljaj vožnje tehnologijama kao sto su papučica "e - Pedal", sposobna da smanji interakciju kočenja 90 odsto, čime je još više kupaca upoznalo prednosti mobilnosti koje im nudi "Nisan".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije