"Moj jutarnji smeh", debitantski celovečernji igrani film scenariste i reditelja Marka Đorđevića, biće prikazan u zvaničnom delu programa predstojećeg 49. Međunarodnog filmskog festivala u Roterdamu.


Nakon zapaženih festivalskih nastupa u Srbiji i čak tri glavne festivalske nagrade u samo dve sedmice, na Festivalu autorskog filma u Beogradu, Pančevo Film Festivalu i Šumadijskom internacionalnom filmskom festivalu u Kragujevcu, ovaj hvaljeni prvenac Marka Đorđevića kročiće i na međunarodnu festivalsku scenu.


Film se našao u programu Bright Future(Svetla budućnost) festivala u Roterdamu, a biće prikazan u programskoj celini usredsređenoj na aktuelne prve ili druge filmove u karijerama reditelja i rediteljka iz svih krajeva sveta.


Međunarodni filmski festival u Roterdamu biće održan od 22. januara do 2. februara sledeće godine.


"Moj jutarnji smeh" je priča o zakasnelom odrastanju tridesetogodišnjaka Dejana koji konačno gubi nevinost.


Marko Đorđević je i autor scenarija a i montirao je film.


U ekipi filma su producent Miloš Pušić, direktor fotografije Stefan Milosavljević, kostimografkinja Lila Vuković i scenografkinja Marija Kojić.


Dizajner zvuka je Stevan Miloševića, montažeri zvuka Boris Zaborski i Prvoslava Živanovića, mikser zvuka Kostas Filaktidisa,a koloristkinja Ester Nađ.


Pročitajte još: Balkanski humor i tuga: Premijera filma "Moj jutarnji smeh"


Glavnu ulogu, Dejana, tumači Filip Đurić, a njegove partnerke su Jasna Đuričić i Ivana Vuković, dok zapaženu epizodu vidovnjaka tumači Nebojša Glogovac, kome je to bila jedna od poslednjih uloga na filmu.


U "Mom jutarnjem smehu" glume i Bratislav Slavković, Stefan Trifunović, Momčilo Simić, Snežana Tatalović, Sonja Isailović i drugi.


Film je nastao u produkciji produkcijske kuće Altertise, u koprodukciji sa Cinnerent produkcijom, a uz podršku Filmskog centra Srbije i Grada Kragujevca.