Dolaze Žene iz Troje: Uskoro pred publikom Bitef teatra

V. V. S.

ponedeljak, 25. 11. 2019. u 17:49

Долазе Жене из Троје: Ускоро пред публиком Битеф театра
Ovo je priča o posledicama jednog nepotrebnog rata koji je srušio jednu kulturu, a drugoj naneo nenadoknadive gubitke

BEOGRADSKA premijera predstave "Žene iz Troje", po Evripidovom tekstu i u režiji Nebojše Bradića (urađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Priština i Narodnog pozorišta Timočke krajine "Zoran Radmilović" iz Zaječara) - biće izvedena u utorak, 26.novembra u Bitef teatru.

- Ovo je priča o posledicama jednog nepotrebnog rata koji je srušio jednu kulturu, a drugoj naneo nenadoknadive gubitke. Predstava "Žene iz Troje" je elegija nad sudbinom pobeđenih zbog uzaludno prolivene krvi. Bol ne pripada samo poraženima već i pobednicima, optužba je za neljudskost i neprirodnost rata, osuda destruktivnih nagona čije su žrtve humanost i čovekov razum - kaže reditelj Bradić, ističući da je svojim adaptiranjem teksta, arhitekturom scene, kostimom i tretmanom muzike želeo da ukaže kako se radnja ove drame može događati svuda i u svakom vremenu.

Pročitajte još - "Teatar u tvrđavi": Feštu otvaraju "Žene iz Troje"

U autorskoj ekipi su i kostimograf Marina Vukasović Medenica, kompozitor je Zoran Erić, a scenski pokret i govor bili su zadaci za Veru Obradović i Vladu Keroševića. Igraju glumci prištinskog i zaječarskog pozorišta, uz nekoliko spoljnih saradnika: Ivana Kovačević, Ana Bretšnajder, Milena Jakšić, Isidora Građanin, Igor Damnjanović, Nebojša Đorđević, Miloš Đuričić, Miloš Tanasković, Viktorija Arsić, Irena Stanković, Jelena Orlović, Tamara Tomanović, Olivera Bacić i Katarina Jeličić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije