Ceca na stadionu

M. S.

21. 05. 2005. u 18:37

Цеца на стадиону
Posle 14 godina “posta”, najveća folk zvezda Balkana, Svetlana - Ceca Ražnatović, za svoje fanove u Makedoniji, ali kako najavljuju organizatori, i susednih zemalja, 4. juna održaće spektakularni koncert na Gradskom stadionu u skopskom centralnom parku kraj
Od stalnog dopisnika
POSLE 14 godina “posta”, najveća folk zvezda Balkana, Svetlana - Ceca Ražnatović, za svoje fanove u Makedoniji, ali kako najavljuju organizatori i susednih zemalja, 4. juna održaće spektakularni koncert na Gradskom stadionu u skopskom centralnom parku kraj Vardara.
Ulaznice su puštene u prodaju po ceni od 600 denara za - teren, 500 denara za južnu i po 400 denara (evro vredi 61 denar), za istočnu i zapadnu tribinu. Organizatori koncerta, “Fanjal kat” produkcija, odnosno menadžer Toše Projeskog, Ljiljana Petrović, u saradnji sa “Avordom”, očekuju četrdesetak hiljada ljudi, na, do sada najvećem koncertu održanom na skopskom stadionu.
Očekuje se da će, prvi put biti ispunjene sve tribine i, specijalno za tu priliku, prekriveni teren skopskog stadiona. Ceca će sa impozatnom ekipom muzičara, biti na sceni ispred severne tribine.
Poslednju turneju u Makedoniji i Skoplju, Ceca je imala daleke 1991. godine, a sada se, u jeku kontroverznih signala o mogućim njenim nastupima na bivšim JU - prostorima, poput onih iz Hrvatske i Slovenije, ovde očekuje medijski “uvod” u spektakl 4. juna, posebnim, već snimljenim materijalom za televizijske kanale, sačinjenim kroz specifičan razgovor sa najtraženijom folk zvezdom na balkanskim prostorima.
Iako se precizni finansijski uslovi, pod kojima će Ceca ponovo gostovati u Skoplju, ne obelodanjuju, pretpostavlja se da je aranžman ugovoren u okvirima postojećeg cenovnika njenih nastupa u regionu - oko 100.000 evra.

OVACIJE U "TIVOLIJU"
TAČNO u 9 sati u beloj limuzini Ceca se pojavila pred halom "Tivoli". Nakon sat vremena euforičnog čekanja i ovacija publike "Ceca, Ceca", Mark Žitnik, vlasnik ljubljanske TV "Paprika", izašao je na binu i najavio Cecu rečima: "Ceca je konačno u Ljubljani, dugo očekivani koncert će konačno početi."
U dugoj beloj haljini, Ceca se obratila publici: "Dobro veče Slovenijo, dobro veče Ljubljano, i svima koji ste došli iz drugih gradova, večeras obećavam odličan provod. Želim da pozdravim ove dame u prvim redovima i na tribinama".
Koncert je počela pesmom "Zaboravi" i "Ja još spavam u tvojoj majici". Pred punom halom "Tivoli" koja prima između 6.000 i 7.000 ljudi, Ceca je više od dva sata održavala slovenačku publiku na nogama. Cena karte je bila 35 evra na crnom tržištu.
A. I.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije