VAR - SVETLO NA KRAJU TUNELA?

Nedeljko Iljukić

21. 05. 2021. u 10:00

SAMO neka se završilo! Ovo je rečenica koju je svaki iskreni ljubitelj fudbala izgovorio onog trenutka kada je spuštena zavesa na 38. kolo domaće Superlige i kada je postalo jasno da je ovoj sezoni odsviran kraj.

ВАР - СВЕТЛО НА КРАЈУ ТУНЕЛА?

Novosti

Ko hoće da ostane slep kod očiju, neka svira u svoje gajde. Ko hoće da se pogleda u ogledalo i bude pošten prema sebi i fudbalu u Srbiji, neka jasno i glasno prizna: ove sezone se sviralo u vuvuzele...

Bar 90 odsto trenera i isto toliko fudbalera, u nešto većem procentu i sportskih novinara, navijača i onih koji žive od ove igre i za ovu igru u Srbiji reći će vam danas isto što govore mesecima: "Ogadili ste nam, bre, fudbal! Vi, od Subotice do Surdulice.

Vi, na većim ili manjim stadionama i njivama po kojima se kotrlja lopta u Superligi. Vi, koji ste obesmislili draž ovog sporta i sveli ga na onaj zarez koji stoji između kladioničarske kvote 1,15 za pobedu kod kuće ili 15.30 za prelaz iz dva u jedan".

Ovako, ostaje nam da čekamo dan kada će iz domaćeg fudbala nestati sitniji ili krupniji prevaranti koji vedre i oblače od jutra do sumraka sa svojom kombinatorikom sa sudijama, sestrinskim i bratskim klubovima i koji su podlom formulom "tri za tri" ili pritiscima na sudije doveli do toga da se domaći fudbal smuči skoro baš svima u Srbiji.

Dok ne dođe taj dan, čekaćemo VAR sistem od sledeće sezone, kao jednu ili jedinu svetlu tačku u ovom tunelu. I kada smo kod sledeće sezone: sme li neko da se kladi da ona neće početi sa scenarijem koji je još pre godinu dana nacrtao FSS. Da to što smo videli pre dva dana na tabeli, sa spiskom onih koji su opstali ili ispali, u stvari nema veze sa istinom i zdravim razumom. Kao, uostalom, i većina stvari u srpskom fudbalu u sezoni 2020/2021!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna