PUNA USTA DONBASA: Pošto ništa ne mogu da ponude glasačima, ukrajinski političari skoncentrisali su se na ratnu retoriku

Branko Vlahović

07. 04. 2021. u 12:09

Naravno da predsednik SAD Džozef Bajden sigurno neće slati svoje vojnike da ratuju protiv Rusa u Donbasu

ПУНА УСТА ДОНБАСА: Пошто ништа не могу да понуде гласачима, украјински политичари сконцентрисали су се на ратну реторику

Novosti

SADAŠNjI ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski i njegov prethodnik Petar Porošenko po jednome su veoma slični: dobili su izbore obećavajući da će mirnim putem rešiti pitanje Donbasa, a zatim su se okrenuli nacionalistima tvrdeći da je rat jedini način da se vrate "privremeno okupirane teritorije".

U vreme vladavine Porošenka procvetala je korupcija, dok mu je njegova fabrika slatkiša u Rusiji sve vreme donosila profit. Mutne radnje nije smanjio ni njegov naslednik Zelenski, a narod je sve teže živeo. Već sada je među njima počela borba za pridobijanje glasova za naredne izbore i pošto ništa dobro ne mogu da ponude skoncentrisali su se na ratnu retoriku i želju da uvedu Ukrajinu u NATO.

Tako je u telefonskom razgovoru sa Jensom Stoltenbergom Zelenski kazao da jedino Severnoatlantska alijansa može da pomogne da se završi konflikt u Donbasu. Naravno da predsednik SAD Džozef Bajden sigurno neće slati svoje vojnike da ratuju protiv Rusa u Donbasu. Može da pošalje plaćenike i vojne instruktore. Ali u tom ratu koji prizivaju Porošenko i Zelenski ginuće Ukrajinci i Rusi.

Sin Zelenskog Kiril ide u osnovnu školu pa nema opasnosti da ga pošalju u rov. A u prošlom ratu Porošenko je svog starijeg naslednika Alekseja poslao u štab na frontu gde su ga novinari zatekli kako sa oficirima jede lubenicu.

Zbog toga nikoga ne treba da čudi što bi i u novom ratu među Ukrajincima bio veliki broj dezertera, jer neće da ginu zbog bolesnih ambicija političara. Uz dobru volju i više razuma moglo bi se doći do kompromisa oko Donbasa. Zna to i Bajden, ali njemu je važno da Rusija ima stalno neku nevolju, jer im ne odgovara da najveća slovenska zemlja bude sve moćnija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)