SVE što je srpsko, najpre se napadne u Beogradu. Naši lažni kulturni autoriteti nas uče, da sve što je srpsko nema umetničku vrednost i da čim je srpsko mora biti uvredljivo za naše okruženje.

Dule

14.09.2020. 09:57

Tako je Vuline, treba reci toj bagri ko su i sta su, mi znamo i ko su i sta su i njihova deca ce se stideti njih jer ce ih istorija zapamtiti i ostat ce im ljaga na imenu.Porodica moja i ja, mi smo ponosni srbi iako zivimo vani i ne stidimo se reci odakle dolazimo i ko nam je Predsednik i mislim da svi tako treba da se osecamo, a bagra neka ostane bagra jer oni ne mogu da budu drugo izuzev bagra i sramota naseg naroda.

Tarzan

14.09.2020. 10:17

Ne volim ovog coveka ali se potpuno slazem sa tekstom koji je potpisao, ma ko da ga je napisao. Najvece prokletstvo kod Srba, koje nisam nikada video ni kod Hrvata, ni kod Albanaca, ni kod bosanskih Muslimana su upravo oni slucajni Srbi koji u svemu, sa i bez razloga, traze i nalaze srpsku krivicu i na takvom stavu grade i politicke i zivotne karijere. Umesto da rade na afirmaciji zemlje u kojoj su rodjeni i ciji su drzavljani oni cine upravo suprotno, sve sto ima atribut srpski/a/o degradiraju, nipodistavaju i unizavaju, cak i vredjaju. Za sve to vreme se kriju i maskiraju iza vrednosti proklamovanih kao demokratija i sloboda govora dok istovremeno otvoreno rade protiv interesa drzave Srbije i Srba kao naroda i nacije. A ti koji rade protiv interesa svoga naroda i drzave imaju ime u srpskom jeziku.

Pedja

14.09.2020. 15:52

@Tarzan - Ne mogu da kazem da nekoga ne volim, jer to nije u skladu sa mojom zivotnom filozofijom, ali da mi je bio posebno drag, nije. Sa ovim tekstom koji je napisao, promenuo je moju sliko o njemu. Sve iz ovog teksta bi potpisao, ali jos uvek mi nije jasno sta se ovoliko dugo cekalo, da se stranim ulizicama, u lice kaze istina. I kada ce se poceti na sanaciji stete, i eliminisanju kukolja iz nase kulture i umetnosti. Nije sramota biti srbin, nije sramota biti potomak seljaka, toga se nije stidio ni nas veliki kralj Petar, koji je uvek naglasavao da je on potomak seljaka i naroda. Zasto bi onda bilo stamota jednog malog coveka koji sebe naziva intelektualcem da to isto prizna, nego ispada smesan pokusavajuci da bude ono sto nije, i nikada biti nece. Vreme je za jednog novog Nusica, koji ce ovim skorojevicima, i pokondirenim tikvama pokazati put ka smetlistu umetnosti, culture i istorije. Otisao sam davno iz Srbije, ali sam uvek sa ponosom branio svoj narod i svoju zemlj, i uvek sam isticao svoje poreklo u pozitivnom smislu, i za to me nikada u zivotu nije bilo sramota

Svetlana Jovanovic

14.09.2020. 15:53

@Tarzan - Zasluzujes ime ili pseudonim Tarzane "Srbine". Posle tvoje prve rečenice, ceo komentar gubi smisao. Sve pohvale za rad i uspehe koje je postigao Ministar Vulin.

doktor

14.09.2020. 10:29

Nigde na svetu nema takvih "izroda"kao u Srbiji ! Ne mora se voleti predsednik neke zemlje ili neka partija, ali mrzeti zemlju i narod u kome si rodjen je strasno . To je dokaz najveceg primitivizma i neobrazovanosti ! Zivim u inostranstvu ( preko 40 godina) i imam strani pasos i ja i porodica , ali nas ovde svi znaju i prepoznaju kao Srbe koji vole i svoju zemlju i svoj narod iz kog su potekli .

Autodidakt

14.09.2020. 13:07

Odlično rečeno. Sve je istina. Dokle će naši kvaziintelektualci da nam vređaju logiku i radi svog uskog i podaničkog interesa udvaraju strancima blateći sopstvenu zemlju. Pored pobrojanih šta reći za M. Karanović i njenog učenika M Marića i ine. Šta reći za naše udvorice koje za rad tobože svetskog imidža Srbije za razne festivale. salone(Oktobarski Likovni saloni sl. angažuju strane kuratore i eksperte koji nam određuju našu kulturu.

Opačić Miodrag

14.09.2020. 13:36

Колико је наших глумаца и глумица глумило у хрватским и бошњачким антисрпским филмовима ? Најновији : Куда идеш Аида ? За човјека са достојанством то је продаја душе и требају да сносе посљедице !

Alex vrnjački

14.09.2020. 13:38

Rečitost mu ne nedostaje i bez obzira na njegovu političku istoriju i sadašnjost, skidam kapu za ovaj tekst. Imamo sijaset javnih ličnosti koji naravno da imaju pravo na drugačije razmišljanje i kritiku vlasti, ali koji ne prave razliku vlasti i države Srbije. Oni bi razbili državu zato što su protiv pozicije...pa bi onda, "napravili" novu, bolju i stariju. Ti ostrašćeni imaju mnogo prostora u, po karakteru borbe protiv Srbije, takvim medijima. E sad, koliko to treba trpeti i kako im smanjiti prostor, pitanje je sad.

Ivan Zgrozeni

14.09.2020. 15:25

U Beogradu zivi vise Crnogoraca nego u Crnoj Gori. Zasto vas ovo cudi? Zar medju nama do nedavno nije ziveo jedan Jovo Kapicic, sovinista i ubica i po sopstvenom priznanju "zelenas", antisrbin.