NAJSTRAŠNIJU spoznaju o sistemu logora Jasenovac za industrijsko ubijanje Srba po državnom programu NDH stekao sam 2016. u razgovoru sa starijom damom koja je pod "Kameni cvet" došla prvi put u životu da zapali sveću ocu koji je 1942. ovde zverski ubijen.

Ljubica

15.08.2023. 13:38

Mi samo ne smemo padati na te njihove prozivke i dozvoliti da nas ućutkaju ili svojom licitacijom i smanjivanjem broja srpskih žrtva.Ono što je na nama je da se zalažemo, da se i naš glas u svetu čuje.

Čika Velja

15.08.2023. 15:24

Zapovest svetu od strane fašističkog Zapada za današnje vreme je da je holokaust u režiji Adolfa Hitlera i tadašnje nacije Nemaca diskutabilan,a da se diskutabilnost srebreničkog gonocida naplaćuje kaznom zatvora i do 10 godina??? Ovo je ujedno i pokazatelj ko je ko danas?!?!

OZBILJAN ISTORIČAR

15.08.2023. 15:54

Не могу да верујем, да је овај аутор, толико упоран,у својим писањима, како се ,,сакривало и није смело говорити о Јасеновцу "! Надам се да ћете уважити Државну комисију Југославије и посебно преживеле логораше, из Јасеновца. Зато,молим да пустите следеће , због јавности и истине, која је задокументована у - Спомен подручју ДОЊА ГРАДИНА . Хвала вам- унапред! Први увиђај у Концентрационом логору Јасеновац, Логору III – Циглана, у Доњој Градини, обавила је Окружна комисија за утврђивање злочина окупатора и њихових помагача из Нове Градишке, 11. маја 1945. године. Након увиђаја на простору логора, Комисија је прешла ријеку Саву. У Доњој Градини су на ливадама, гдје је земља свјеже прекопана, нашли пепео и остатке нагорјелих костију, као и девет бачви од нафте. Анкетна комисија Земаљске комисије Хрватске за утврђивање злочина окупатора и њихових помагача дошла је у Јасеновац 18. маја 1945. године. Мјесец дана касније, Комисија је поново посјетила простор бившег логора. Податке о изгледу, организацији рада, свакодневном животу и посљедњим данима постојања логора Комисији су дали преживјели логораши, учесници пробоја. Приликом тих увиђаја направљен је извјестан број фотографија, на којима се види стање објеката бившег логора, лешеви и костури логораша у логору, на обали Саве и у самој ријеци. Комисија је у свом елаборату, који је објављен 1946. године, навела да се тачан број жртава у јасеновачким логорима не може утврдити, али да би тај број могао бити између 500.000 и 600.000. Извор: Спомен подручје ДОЊА ГРАДИНА

Aleksa

15.08.2023. 19:06

Velika sramota i strasni greh je pocinio nedavno episkop srpski Jovan Culibrk. Upravo onako kao sto su srpski komunisti cinili posle rata a i njihovi potomci nastavili i dan danas. Sa takvim odnosom prema nevinim srpskim zrtvama nemate se cemu dobrom nadati. Nema vam spasa snishodljivi Srbi.