STRAH OD PRAZNIKA: Strepnja našeg naroda na Kosovu i Metohiji raste

DRAGUTIN STEVANOVIĆ

21. 12. 2022. u 07:00

KAKO se bliže praznici, tako strepnja našeg naroda na Kosovu i Metohiji samo raste. Posebno su zabrinuti kad se primakne neko "crveno slovo". Gledaju u verski kalendar mesecima unapred da bi se na vreme pripremili. Ne za proslavu ili odlazak na groblja na pomen preminulima, nego za novi udar iz Prištine.

СТРАХ ОД ПРАЗНИКА: Стрепња нашег народа на Косову и Метохији расте

Novosti

Kurti i njegovi jurišnici, pokazalo se, dosad su "poštovali" svaki naš praznik: nema slave, Zadušnica, Uskrsa ili Božića, da Srbima u pokrajini nije servirao neko zlo. Krčkano u sopstvenoj i začinjeno u zapadnoj kuhinji, dovoljno da našim sunarodnicima presedne svaka svetkovina. Nisu "izneverili" ni za ovaj Nikoljdan, pa su porazbijali izloge srpskih radnji po Bošnjačkoj mahali, u Kosovskoj Mitrovici, a sve naočigled kosovskih policajaca. Za njih je to bio praznik, valjda.

Svoj svečarski period premijer lažne države započeo je pre nekoliko dana pravljenjem spiska sa imenima stotina Srba koje progoni za navodne ratne zločine. Potrudio se da njemu praznik bude svako sledeće hapšenje, najlepši poklon dani koje će zagorčati našem narodu, a posebno nazdravlja kad vidi strah žena i dece.

Početkom nove godine, pa sve do Svetog Save, kalendar je prepun važnih datuma. Na koji će udariti? Ne slutimo i ne prizivamo zlo. Samo čitamo Kurtijeve otrovne rečenice o vezama Beograda i Moskve, o njegovoj tobože brizi za mir, dok preteći izgovara da pri uklanjanju barikada "ne može isključiti žrtve". Sigurno pritom ne misli da bi mogli da nastradaju njegovi specijalci, u pancirima, opremljeni dugim cevim, u potencijalnom sukobu sa Srbima "naoružanim" plastičnim viljuškama kojima su jeli ribu, obeležavajući Svetog Nikolu baš na - barikadama. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)