OTIMANJE UZ PODRŠKU: Albanski lideri i Amerikanci i dalje uzurpiraju srpsku imovinu na KiM

Dragana ZEČEVIĆ

24. 05. 2022. u 10:36

Kosovo je verovatno jedino mesto na svetu gde je zgrada Agencije za borbu protiv korupcije smeštena u uzurpiranoj zgradi, odnosno u konaku Crkve Svetog Nikole u Prištini?!

ОТИМАЊЕ УЗ ПОДРШКУ: Албански лидери и Американци и даље узурпирају српску имовину на КиМ

Novosti

ODAVNO je poznato da je dodvoravanje osobina koja političkim liderima Albanaca sa Kosmeta i te kako polazi za rukom, a što potvrđuje i najnoviji zahtev Aljbina Kurtija da vojna baza "Bondstil" kod Uroševca postane - stalna.

Međutim, ova snishodljivost izneta tokom njegove posete SAD u ovom trenutku znači mnogo više od uobičajenog manira. Uklopljena je u narativ koji je na ovom prostoru izrodio sukob u Ukrajini, gde Kurti glumi balkanskog Zelenskog koga tobože ugrožavaju mali Rusi (čitaj Srbi) i mali Putin (čitaj Vučić).

Lako je premijeru lažne države da krčmi ono što nije njegovo, jer je Srbija i dalje većinski vlasnik imovine na Kosmetu, a i sami "Bondstil" većim delom je sagrađen na srpskim imanjima.

Paradoks ovog Kurtijevog apela je u tome što dolazi baš u trenutku kada se i famozna Kvinta dosetila da opomene Prištinu što već šest punih godina ne vraća zemljište manastiru Visoki Dečani, iako ih na to obavezuje i odluka njihovog Ustavnog suda.

Dok velikodušno "alale" "Bondstil", Kurti i bratija u potaji formiraju "Fond kosovskog bogatstva", koji prema pisanju prištinskih medija planira da uvrsti u svoje vlasništvo deo imovine na Brezovici uključujući dva hotela i ski-stazu.

Kosovske vlasti naravno ovo rade uz svesrdnu pomoć prekookeanskog poklonoprimca. Osim "Bondstila", Amerikanci su "bacili oko" i na brojna prirodna i rudna bogatstva. U tom svetlu poučno i gorko zvuči opaska loklanih komedijaša - Kosovo je verovatno jedino mesto na svetu gde je zgrada Agencije za borbu protiv korupcije smeštena u uzurpiranoj zgradi, odnosno u konaku Crkve Svetog Nikole u Prištini?!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati