GOSPODAR SE PONOVO “ZAIGRAO”: Milo Đukanović nije izvukao pouke iz najbolnije lekcije političke karijere

Milutin SEKULOVIĆ

21. 03. 2022. u 11:12

Ohrabren pritiskom Zapada na Rusiju, Srbiju ali i SPC, još jače se Đukanović okomio na Crkvu, koja je sa vernim narodom imala odlučujući uticaj prilikom njegovog "penzionisanja" pre dve godine

ГОСПОДАР СЕ ПОНОВО “ЗАИГРАО”: Мило Ђукановић није извукао поуке из најболније лекције политичке каријере

Novosti

Milo Đukanović ponovo je došao u poziciju da bude "gospodar", da se pita u Crnoj Gori nakon privremene svoje i političke smrti njegove DPS, overene i na lokalnim izborima u nekoliko opština i u prestonici Cetinje. Tačnije, da odlučuje ko može da se ukrca u novu Vladu.

Đukanović sada likuje u pobedi nad Abazovićem, kojem je dao mandat za formiranje Vlade uprkos razmenjenim žestokim uvredama u nekoliko navrata, kao i činjenici da mlađani mandatar nije imao čak ni neophodan 41 potpis poslanika crnogorske skupštine.

Zbog čega je crnogorski predsednik dao mandat čoveku koji je sa minornom partijom, uz podršku podgoričkih ambasada, prigrabio ogroman deo vlasti i kako je došao u situaciju da ponovo odlučuje o tome - pitanje je samo za neupućene.

Neiskren odnos još aktuelnog premijera Krivokapića prema onima koji su ga doveli na tu funkciju, pre svega narodu i SPC, potom instaliranje kadrova "prve" i "druge" familije na brojne državne pozicije, nesloga unutar stranaka na vlasti, pristajanje na trule kompromise poput dobijanja funkcija "po dubini" da bi se zažmurilo na skandalozne odluke Vlade, razni bojkoti, sklanjanje pred nezajažljivim zahtevima URA čiji poslanici neskriveno pokazuju bliskost sa DPS - učinilo je svoje.

Baš kao i "prisnost" sa nižerazrednim službenicima ambasada i emisarima gde su se, utisak je, bolje snašli oni koji su makar potajno podržavali Đukanovića koji se ponovo toliko osilio da se okomio i na Rusiju i oligarhe iz te države. Valjda iste one koji su mu u prvoj deceniji ovog veka investicijama od oko dve milijarde evra doneli nezavisnost.

Iako možda u ovom trenutku tako ne izgleda, može se pokazati da se Đukanović "ponovo zaigrao". Ohrabren pritiskom Zapada na Rusiju, Srbiju ali i SPC, još jače se okomio na Crkvu, koja je sa vernim narodom imala odlučujući uticaj prilikom njegovog "penzionisanja" pre dve godine. Očigledno, iz najbolnije lekcije političke karijere nije izvukao pouke, ali ni oni koji ga slede na tom putu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)