BRUKA U UNS: Bilo je nelagodno deliti prostoriju, a i profesiju, sa ljudima kojima cilj opravdava svako sredstvo

Ivana Mićević

02. 06. 2021. u 09:35

Od Skupštine su napravili cirkus koji se mnogima zgadio toliko da su ga napustili

БРУКА У УНС:  Било је нелагодно делити просторију, а и професију, са људима којима циљ оправдава свако средство

Novosti

SVE što novinari osuđuju kada to čine političari, za vikend su, na Izbornoj skupštini Udruženja novinara Srbije primenili i sami. Pojedinci koji su podržavali kandidata Živojina Rakočevića, novog predsednika UNS, upotrebili su sve metode opstrukcije - prigovore, dobacivanja, odugovlačenja, vređanja, besmislene optužbe, dreku... Bilo je nelagodno deliti prostoriju, a i profesiju, sa ljudima kojima cilj opravdava svako sredstvo.

Nažalost, glasniji i manje pristojni su uspeli. Od Skupštine su napravili cirkus koji se mnogima zgadio toliko da su ga napustili. Uslovi za izbor "pravog predsednika" tako su ispunjeni.

Da nešto ipak nije u redu pokazalo se već sutradan, kada je jedna od izabranih članica Suda časti UNS dala ostavku. Sa novim predsednikom, kako je objasnila, dolazi i stari generalni sekretar, a ona "ne želi da sarađuje sa lopovima i prlja svoju novinarsku reputaciju pod stare dane".

Iz UNS se iščlanilo i dvoje dosadašnjih članova uprave, poznatih novinara. Ostavku je dao i jedan član nove uprave. Sramota ga je, kaže, da sedi u takvoj upravi.

Oni kojima je bio cilj da rasture jedinstvo i poljuljaju snagu najvećeg novinarskog udruženja, uspeli su.

Mnogi su poverovali u spin da je Radomirović na čelu "Vučićeve struje" i ponavljali tu mantru čak i dok su gledali kako u prvom redu iza njega stoje kolege iz redakcija u kojima Vučić nikada nije pomenut u pozitivnom kontekstu. A kako i da ne poveruju kada je taj spin danima plasiran sa N1 i Nove, Junajted medija grupe?!

Ali dobro, u UNS je zavladala demokratija, pa su već prvog dana Rakočevićevog mandata sa naslovne strane sajta skinute sve vesti u kojima se spominje da je kao direktor Doma kulture u Gračanici državni funkcioner. Živela demokratija!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju