KAKO JE POLICIJA DOŠLA DO UBICE IZ VRANJA? Dve dojave su bile ključne, policajci su "češljali" ceo grad u potrazi za Marjanom

J. Stojković

23. 02. 2021. u 21:30

MARJAN Stamenković ubica Sare Asanović iz Vranja presudio je sam sebi u toku policijske akcije koja se u ponedeljak veče desila nakon što je lociran u delu grada u blizini groblja.

КАКО ЈЕ ПОЛИЦИЈА ДОШЛА ДО УБИЦЕ ИЗ ВРАЊА? Две дојаве су биле кључне, полицајци су чешљали цео град у потрази за Марјаном

Foto: J. Stojković/Facebook

Policija je tog dana na osnovu različitih dojava policijskih službenika i građana uspela da ga locira, a onda je krenula filmska akcija u kojoj je ubica ipak odlučio da presudi sam sebi.

On je uočen od strane meštana grada Vranja u ulici Ive Andrića po prijavi građana reagovale su sve raspoložive patrole i policijski službenici i pripadnici kriminalističke policije koji su izvršili blokadu dela grada – započinje priču policijski inspektor koji je učestvovao u akciji. 

Od podneva jurili ubicu

Policajac u ponedeljak u 12,20 telefonom prijavljuje da je na uglu ulice Vule Antića i Karađorđeva u Vranju, uočio Marjana. U više navrata se češlja centar grada, ali bezuspešno. Oko 16 sati ponovo stiže dojava da je u Kosovskoj ulici u Vranju, uočio ubicu za kojim se traga, ali to je bila još jedna bezuspešna pretraga. Oko 17 časova policija opet dobija telefonsku prijavu da je Marjan viđen u pravcu Vranjske reke i od tog trenutka kreće lociranje ubice u ulici Ive Andrića.

Osumnjičeni se videvši policijske snage zabarikadirao u šupi za smeštaj ogrevnog drveta u dvorištu porodične kuće. Na pozive policije da odbaci od sebe oružje i izađe iz šupe sa podignutim rukama Marjan nije odgovorio, ali je ispalio više hitaca iz pištolja u vazduh.

Tokom pregovora sa policijom rekao je da je imao policajca na nišanu, ali da nije hteo da ga ubije. Tražio je čašu vode, rekao je da neće „na onaj svet da ode žedan“ , kada je video da se niko od policajaca ne pomera pucao je sebi u glavu i izvršio samoubistvo. 

Tokom uviđaja koji je izvršila zamenica višeg javnog tužilaštva Branislava Mihajlović i policija kod pokojnog Stamenkovića je u desnoj ruci zatečen pištolj marke Browing kalibra 9 milimetara sa neutvrđenim fabričkim brojem i okvirom u kojem se nalazilo 8 metaka dok je deveti bio u cevi sa obzirom da je oružje bilo u napetom položaju. U džepovima pokojnog pronađen je još jedan okvir sa 14 metaka kalibra 9 milimetara i u džepovima je pronađeno još 9 metaka navedenog kalibra. 

Obdukcija

Tužilaštvo je naložilo obdukciju tela Marjana Stamenkovića zbog toga jer je suicid izvršen tokom policijske akcije. Sa druge strane juče su rezultati obdukcije ubijene Sare Asanović pokazali da je ubica u nju ispalio šest metaka, jer su pronađene četiri prostrelne i dve ustrelne rane u predelu leđa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)