ISEKLA NASTAVNICU ZBOG OCENE: Odlična učenica osmog razreda škole u Selevcu nožem napala matematičarku

J. ILIĆ

01. 02. 2021. u 20:13

ČETRNAESTOGODIŠNjA učenica Osnovne škole "Đorđe Jovanović" u Selevcu kod Smederevske Palanke napala je u ponedeljak i posekla nožem po glavi O. R., svoju nastavnicu matematike.

ИСЕКЛА НАСТАВНИЦУ ЗБОГ ОЦЕНЕ: Одлична ученица осмог разреда школе у Селевцу ножем напала математичарку

OŠ " Đorđe Jovanović" / Foto J. Ilić

Devojčica, inače odličan đak, navodno se naljutila na nastavnicu zbog zadataka na kontrolnom testu.

Neverovatan incident dogodio se tokom prepodnevne smene kada je učenica osmog razreda u holu škole ubola nastavnicu, nanevši joj, srećom, samo lakše povrede. Nastavnica je zadobila posekotinu na glavi i ukazana joj je pomoć u bolnici, nakon čega je puštena na kućno lečenje.

Navodno, nikoga u holu škole nije bilo kada je učenica iznenada nasrnula na nastavnicu. Kako smo saznali, O. R. se nije nadala napadu, jer nije bila okrenuta licem ka devojčici. U to vreme, osmakinja nije ni imala čas matematike.

Devojčica je pobegla kući gde je navodno pronađeno i oružje kojim je napala matematičarku. Obe su dale izjavu policiji, a u školu su pozvani i prosvetni inspektori.

Kako saznajemo, devojčica je odličan đak selevačke škole, ima sve petice i nikada do sada nije napravila ni sličan problem.

Škola u ponedeljak nije radila u popodnevnoj smeni, tako da nije bilo moguće saznati druge detalje. Direktorka škole Vesna Đuričić nije bila raspoložena za razgovor, samo nam je kratko rekla da ne želi da komentariše slučaj i prekinula vezu.

Meštani Selevca u ponedeljak nisu mogli da govore o ovom slučaju, jer niko sa kim smo pričali nije ni čuo šta se desilo. U školi su, kako smo nezanično saznali, svi šokirani ovim događajem.

- Devojčica je izuzetan učenik, kandidat za đaka generacije, uzorno dete iz dobre porodice. Nikada nije napravila nijedan problem. Roditelji su, takođe, zaposleni u prosveti. Otac je nastavnik likovnog u istoj školi, a majka defektolog, ali u drugom mestu. Niko ne može da poveruje šta se desilo - kaže naš sagovornik koji je želeo anonimnost.

ISTRAGA

U VIŠEM javnom tužilaštvu saznajemo da će protiv maloletne učenice biti sprovedena istraga u redovnom postupku i po proceduri koju predviđa zakon kada je reč o maloletnim prestupnicima. O svemu su obavešteni i nadležna Školska uprava i Centar za socijalni rad.

Na predlog Centra za socijalni rad, učenica će biti podvrgnuta ispitivanju na Klinici za neuropsihijatriju za decu i omladinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)