TIM SZO U VUHANU: Počinje istraga o poreklu kovida - uskoro poseta laboratorijama, pijacama i bolnicama

Tanjug

29. 01. 2021. u 08:57

TIM Svetske zdravstvene organizacije (SZO) koji istražuje poreklo kovid-19 sastao se danas sa kineskim naučnicima, a uskoro će uslediti poseta i laboratorijama, pijacama i bolnicama u Vuhanu.

ТИМ СЗО У ВУХАНУ: Почиње истрага о пореклу ковида - ускоро посета лабораторијама, пијацама и болницама

Foto: EPA

Juče je timu istekao dvonedeljni karantin od dolaska u Kinu, pa sada mogu da krenu u istragu.

- Prvo ćemo da se susretnemo s našim kolegama, da pričamo o planu koji imamo ovde u Vuhanu. Vođa kineskog tima, profesor Vanjan se šalio o nekim tehničkim greskama. Drago nam je da vidimo uživo naše kineske kolege, posle niza onlajn susreta - rekao je Marion Kopmans, virusolog iz Holandije, a preneo Rojters.

Tim SZO bi trebalo da provede još dve nedelje u Kini i da poseti pijacu gde je navodno izbilo žarište, a posetiće i Vuhanski institut za virusologiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)