NEMAMO PODATKE KAKO BI UTVRDILI IDENTITET SILOVATELJA: Oglasilo se Tužilaštvo nakon tvrdnji Danijele Štajnfeld

S. J.

20. 01. 2021. u 13:57

НЕМАМО ПОДАТКЕ КАКО БИ УТВРДИЛИ ИДЕНТИТЕТ СИЛОВАТЕЉА: Огласило се Тужилаштво након тврдњи Данијеле Штајнфелд

Foto: S. Šarić

U VIŠEM javnom tužilaštvu su se oglasili nakon tvrdnji glumice Danijele Štajnfeld da je pre tri meseca dostavila priznanje muškarca koji ju je silovao, i da od tada ništa nije čula iz te institucije.

- Dala sam audio snimak priznanja mog silovatelja pre 3 meseca javnom tužiocu i policiji. Dala sam iskaz i od njih ništa više nisam čula. Sada je na policiji i tužilaštvu. NJih molim Vas pitajte, i zbog mene i zbog svih Vas! - napisala je glumica na Tviteru.

U Višem javnom tužilaštvu kažu za "Novosti" da je ovaj predmet u predistražnoj fazi, jer se još prikupljaju dokazi.

- Danijela Štajfeld u svojoj izjavi nije dala podatke na osnovu kojih bi se mogao utvrditi identitet eventualnog izvršioca krivičnog dela - kažu u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

- U septembru joj je naloženo da dostavi i lekarsku dokumentaciju, što ona do sada nije učinila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Lil8

20.01.2021. 14:56

Zasto ne kaze javno o kome se radi,na ovaj nacin samo pomaze silovatelju da se 9sigura svijim dokazima?Svaka cast Mileni-imenom i prezimenom!

buki

20.01.2021. 22:12

@Lil8 - Zato što će on nju da tuži i dobije za klevetu, ako taj dokaz u kome je priznao, sud okvalifikuje kao nevažeći. Pravo i pravda često nemaju dodirnih tačaka, pa je moguće da snimak njegovog priznanja, nije dobijen na pravno adekvatan način i ne može se upotrebiti na sudu.

GRADIMIR

20.01.2021. 15:14

Pa i vi iz tuzilastva se praviti naivni pa ne mozete da ustanovite ko je doticni.Da nema dobru politicku zastitu odavno bi bio procesuiran.Sramota.