ŠTA SE DANAS DEŠAVALO ISPRED MIKINE ŠKOLE? Skinuta oznaka sa zgrade - na interfonu se niko ne javlja

E . V. N.

19. 01. 2021. u 22:00

ШТА СЕ ДАНАС ДЕШАВАЛО ИСПРЕД МИКИНЕ ШКОЛЕ? Скинута ознака са зграде - на интерфону се нико не јавља

Foto M. Anđela

FIRMA "Stvar srca" registrovana je 19. jula 2004. godine, kao produkcijska kuća, društvo sa ograničenom odgovornošću, sa adresom u Ulici prote Mateje 44 na Vračaru.

U Agenciji za privredne registre prijavljena je pod šifrom 5911, proizvodnja kinematografskih dela, audio-vizuelnih proizvoda i televizijskog programa. Kao zakonski zastupnik naveden je Miroslav Aleksić, a njegova supruga je član društva sa 50 odsto kapitala, čija je osnovna vrednost na dan osnivanja bila 146.559 dinara.

U Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nam je rečeno da škole glume nisu u njihovoj nadležnosti. Reč je o ustanovama koje ne rade po važećim nastavnim planovima i programima, tako da i nisu pod "lupom" prosvetne inspekcije. Procedura za osnivanje škola glume je, kao za svako drugo preduzeće, a proveru poslovanja mogu raditi tržišna, poreska i ostale inspekcije.

Na interfonu zgrade u Knez Mihailovoj 19 u kojoj se nalazi Aleksićeva škola više ne stoji oznaka sa natpisom čuvenog dramskog studija glume "Stvar srca". Naša ekipa pozvonila je na interfon, međutim niko se nije javio. U zgradi i ispred nje nismo zatekli nikoga, a pored škole glume u višespratnici se između ostalog nalaze i advokatske kancelarije, još jedna škola, firma i Biblioteka jugoslovenske kinoteke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Miloš

19.01.2021. 23:08

Pod hitno zatvorite Mikinu školu. To nije škola glume toje teatar za zabavu maloletne dece, čiji roditelji nemaju ko da im vaspitava decu pa ostavljaju kod čika Mike pa usput će da nauče glumu. Škola nije pod nadzor ministarstva prosvete i nije pod nadzor FDU tako da je mogao da radi sta hoće, nikome nije polagao račune, Mika je izgradio ime i autoritet pa su roditelji imali poverenje u njega jer nisu znali šta će sa decom, oni snose deo odgovornosti a Mika za zloupotrebu maloletne dece strogo biti kaznjen i zabraniti otvaranje ovakvih škola. Doneo sam mišljenje i zaključak na osnovu rasprave u medijima i društvenim mrežama.

Milutin

19.01.2021. 23:34

Znači, producentska kuća a ne škola glume kako se sve vreme predstavlja u javnosti! Zanimljivo je i to da je polovina vlasništva te "škole" pripada Biljani Mašić, ženi Mike Aleksića koja je profesor FDU, i ona upravo bira glumce za svoju klasu koju njem muž (i ona kao vlasnik) pripremaju za taj prijemni! Ako to nije korupcija i protekcija šta je??? Utvrditi i njenu odgovornost za rad te monstruozne "ustanove" i udaljiti je sa fakulteta!!!