ŠTA SE DANAS DEŠAVALO ISPRED MIKINE ŠKOLE? Skinuta oznaka sa zgrade - na interfonu se niko ne javlja

E . V. N.

19. 01. 2021. u 22:00

FIRMA "Stvar srca" registrovana je 19. jula 2004. godine, kao produkcijska kuća, društvo sa ograničenom odgovornošću, sa adresom u Ulici prote Mateje 44 na Vračaru.

ШТА СЕ ДАНАС ДЕШАВАЛО ИСПРЕД МИКИНЕ ШКОЛЕ? Скинута ознака са зграде - на интерфону се нико не јавља

Foto M. Anđela

U Agenciji za privredne registre prijavljena je pod šifrom 5911, proizvodnja kinematografskih dela, audio-vizuelnih proizvoda i televizijskog programa. Kao zakonski zastupnik naveden je Miroslav Aleksić, a njegova supruga je član društva sa 50 odsto kapitala, čija je osnovna vrednost na dan osnivanja bila 146.559 dinara.

U Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nam je rečeno da škole glume nisu u njihovoj nadležnosti. Reč je o ustanovama koje ne rade po važećim nastavnim planovima i programima, tako da i nisu pod "lupom" prosvetne inspekcije. Procedura za osnivanje škola glume je, kao za svako drugo preduzeće, a proveru poslovanja mogu raditi tržišna, poreska i ostale inspekcije.

Na interfonu zgrade u Knez Mihailovoj 19 u kojoj se nalazi Aleksićeva škola više ne stoji oznaka sa natpisom čuvenog dramskog studija glume "Stvar srca". Naša ekipa pozvonila je na interfon, međutim niko se nije javio. U zgradi i ispred nje nismo zatekli nikoga, a pored škole glume u višespratnici se između ostalog nalaze i advokatske kancelarije, još jedna škola, firma i Biblioteka jugoslovenske kinoteke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ENERGETSKA EFIKASNOST: Naša zajednička odgovornost i korist