OSTAVILA BEBU U POLJSKOM KLOZETU: Danijeli B. (29) iz Mokrina određen pritvor, dečak uskoro izlazi iz bolnice

R. Šegrt

13. 01. 2021. u 22:00

PROTIV Danijele B. (29), koja se 28. decembra protekle godine porodila u poljskom toaletu u Mokrinu kod Kikinde, podneta je krivična prijava zbog sumnja da je pokušala da ubije dete pri porođaju.

ОСТАВИЛА БЕБУ У ПОЉСКОМ КЛОЗЕТУ: Данијели Б. (29) из Мокрина одређен притвор, дечак ускоро излази из болнице

Foto: Privatna arhiva

Sud joj je na predlog tužilaštva odredio pritvor do 30 dana, a dečak kojeg je rodila u dobrom je stanju i uskoro bi trebalo da bude otpušten sa klinike u Novom Sadu. Očekuje se da narednih dana budu prikupljeni svi potrebni dokazi koji će rasvetliti ovo krivično delo

- U toku je postupak po toj krivičnoj prijavi. Radi se po hitnom postupku, jer bi u roku od 30 dana trebalo da se završe i sudskomedicinska, odnosno neuropsihijatrijska veštačenja ličnosti porodilje - saznaju "Novosti" od izvora bliskog istrazi.

Danijela B. se porodila u poljskom toaletu, u dvorištu svoje kuće u Mokrinu, gde živi sa suprugom, decom i roditeljima. Tek rođenog dečaka u rupi poljskog klozeta pronašli su njena majka i suprug Nenad. Na sreću, dete se nije udavilo, jer se toalet ne koristi, a nije zadobilo ni teže povrede. Tada je suprug Danijele B. pozvao Hitnu službu čija je ekipa porodilju prebacila u Opštu bolnicu u Kikindi, a bebu, zbog niže temperature od uobičajene, na Kliniku za pedijatriju u Novom Sadu.

- On je od početka u dobrom stanju i mogao bi da bude otpušten, ali je i dalje kod nas, jer njegova majka još nije kod kuće - saznali smo od direktorke Klinike za pedijatriju prof. dr Vesne Stojanović.

OPTUŽEN VRŠČANIN ZBOG SMRTI SINA

VIŠE javno tužilaštvo u Pančevu podiglo je optužnicu protiv M. T. iz Vršca (30) zbog sumnje da je nasmrt pretukao svog tromesečnog sina. Na teret mu se stavlja krivično delo nasilje u porodici sa smrtnim ishodom. Sumnja se da je mališanu otac povrede naneo krajem juna. Lekari sa Instituta za majku i dete u Beogradu skoro 40 dana su se borili da spasu dete, ali nažalost, on je preminuo 7. avgusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)