BOG I PLANINA SU GA SPASILI: Ispovest oca mladića koji je s kobne proslave u Posušju otišao ranije zbog posla i tako izbegao smrt

Novosti online

04. 01. 2021. u 00:05

KIŠA, oblaci, suze, bolni uzdasi, jauci majke i oca, braće, sestara, a onda muk, tišina, spuštanje dva kovčega u grob, bacanje ruža, zagrljaji, ponovno suze...

БОГ И ПЛАНИНА СУ ГА СПАСИЛИ: Исповест оца младића који је с кобне прославе у Посушју отишао раније због посла и тако избегао смрт

Foto: Printscreen

Isprepletali su se nestvarni zvukovi i prizori s groblja u Posušju koje je danas ispratilo svoju mladost, Mirelu Rezo i Stjepana Jukića. Oni su sa šestero prijatelja preminuli u novogodišnjoj noći u nezabeleeženoj tragediji u Tribistovu.

Mladić koji je te kobne večeri bio s njima sve do ranih sati u prvome danu godine, ali je ipak odlučio da ode ranije, i danas je bio u šoku. Njegov otac, s kojim smo razgovarali, zamolio nas je da ga „poštedimo“ pitanja.

Uspeo je da progovori: “Bog i planina su ga spasili”.

Naime, on je nešto ranije napustio vikendicu u kojoj su njegovi prijatelji ostali na proslavi Nove godine. Morao je da radi na stazi i pripremii sneg za skijaše na Blidinju.

Još jedan prijatelj iz kobne vikendice toga je jutra takođe trebalo da krene sa njim, ali je on u zadnji čas ipak odlučio da će da ostane.

Vlasti još rade na rasvetljavanju događaja. Poznato je da je, uz mladića koji je otišao da radi, kobnu vikendicu na Tribistovu oko 04.00 sata napustila grupa mladića i devojaka. Otišli su na spavanje u susednu vikendicu. Nešto kasnije prestala je telefonska komunikacija stradalih s rodbinom i prijateljima.

Roditelji su prvoga dana Nove godine bezuspešno pokušavali u jutarnjim satima da stupei u kontakt s decom. Nakon toga je jedan od komšija nasilno otvorio prozor i ugledao stravičan prizor.

(Večernji list)


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a