MUNjEVITA AKCIJA POLICIJE: Oglasio se Vulin povodom hapšenja osumnjičenih za ubistvo u Belvilu

Novosti online

24. 11. 2020. u 10:33

МУЊЕВИТА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Огласио се Вулин поводом хапшења осумњичених за убиство у Белвилу

Aleksandar Vulin

U BEOGRADSKOM naselju Belvil, 12. novembra, desila se mafijaška likvidacija Bojana Mirkovića.

- Sa velikim ponosom mogu da kažem da su, u izuzetno kratkom vremenskom periodu, pripadnici Uprave kriminalističke policije i svi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uspeli da ovo strašno, brutalno mafijaško ubistvo rasvetle do kraja. Sinoć je uhapšena osoba L.T. koju osnovano sumnjičimo da je neposredni izvršilac ubistva. Pre njega uhapšena su i dva saizvršioca, a sa L.T. sinoć još jedan kao i njihovi neposredni pomagači koji su pokušavali da ga prebace na prostor Bosne i Hercegovine i da izbegnu pravdu - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

- Zločina je bilo, zločina će biti, ali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova neće dozvoliti da ni jedan zločin bude nerasvetljen i da bilo kakav mafijaš u našoj zemlji može da izbegne pravdu, može da izbegne zakon. Predsednik Aleksandar Vučić je objavio rat mafiji. Svi pripadnici Ministrastva unutrašnjih poslova taj rat vode iskreno, požrtvovano i uspešno. Hoću da se zahvalim svakom od njih, hoću da im se zahvalim u ime građana Srbije što su ova zemlja i ovaj grad bezbedniji danas i što će ova zemlja biti bezbednija i sutra - poručio je ministar Vulin.

Načelnik Uprave kriminalističke policije, Dejan Kovačević, precizirao je da su, „u cilju rasvetljavanja svih okolnosti događaja, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u toku noći lišili slobode L.T. (1998) iz Beograda, kao i D.K. iz Beograda i F.I. crnogorskog državljanina sa Cetinja, koji su vršili pripremu bekstva na teritoriju Bosne i Hercegovine. Lice L.T. je direktni izvršilac navedenog krivičnog dela, lice D.K. je saizvršilac u navedenom krivičnom delu a uloga crnogorskog državljanina sa Cetinja će biti naknadno utvrđena."

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju odlučnu borbu protiv svih vidova organizovanog kriminala - poručio je Kovačević.

Snimak hapšenja pogledajte KLIKOM OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Mišo Peć

24.11.2020. 10:52

Kada je gospodin Vulin postavljen za ministra policije odmah sam znao da će on istog momenta započeti posao unutar MUP-a na boljoj organizovanosti i efikasnosti u borbi protiv kriminala u Srbiji.Evo ih odmah ti rezultati i stižu i nadam se da u budućnosti neće biti nerasvetljenih ubistava,sve pohvale za ministra i sve policajce koji su učestvovali na ovom brzom rasvetljavanju ubistva i hvatanju počinilaca ovog ubistva.