ZA PRETNJE VUČIĆU 11 MESECI SA NANOGVICOM: Dragan Milošev osuđen zbog objave na "Tviteru" i držanja municije bez dozvole

S. J. M.

28. 10. 2020. u 21:38

BEOGRAĐANIN Dragan Milošev osuđen je u sredu prvostepeno u Višem sudu na šest meseci zatvora zbog ugrožavanja bezbednosti predsednika Srbije pretnjama na "Tviteru" i još na šest meseci zbog nedozvoljenog držanja dva puščana metka u kući.

ЗА ПРЕТЊЕ ВУЧИЋУ 11 МЕСЕЦИ СА НАНОГВИЦОМ: Драган Милошев осуђен због објаве на Твитеру и држања муниције без дозволе

Hapšenje Miloševa / Foto MUP

Njemu je izrečena jednistvena kazna od 11 meseci zatvora, koju će izdržati u kućnom zatvoru sa nanogvicom.

S obzirom na to da je Milošev već šest meseci u pritvoru u Centralnom zatvoru, što mu se uračunava u kaznu, praktično mu je ostalo da kod kuće odleži još pet meseci. Taj ostatak kazne biće aktiviran ako ova presuda postane pravosnažna. Inače, Milošev je u sredu pušten iz pritvora na slobodu. Presudom su mu oduzeti mobilni telefon i dva metka za koje je on tvrdio da su mu ostala od dede i da potiču iz Drugog svetskog rata.

U obrazloženju je navedeno da je sud utvrdio da je Milošev izvršio oba krivična dela i da poruke koje je pisao nisu vređanje, već predstavljaju pretnju za lišenje života nasilnim putem.

Branilac Ana Matić je najavila žalbu na ovu presudu, a u završnoj reči je tražila da njen branjenik bude oslobođen, navodeći da on iz svoje sobe objavljivanjem uvredljivih reči nije mogao da ugrozi bezbednost predsednika.

Milošev je u raspravi sa drugim tviterašima početkom maja napisao "ubiti Vučića, ubiti smr..., čerečiti go...".

Inače, sudski veštak neuropsihijatar Svetislav Mišković je u sredu kazao da Miloševu trenutno nije potrebno izricati meru lečenja od alkoholizma, s obzirom na to da je već ranije prošao, da je uspešno apstinirao i da u pritvoru nije imao psiholoških problema vezanih za zavisnost od alkohola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili