NIJE BIO ČLAN KRIMINALNE GRUPE: Oglasila se porodica ubijenog Prelevića - egzekutori u Nemanju i Danila sasuli 30 metaka (FOTO)

Novosti onlajn

19. 10. 2020. u 18:03

НИЈЕ БИО ЧЛАН КРИМИНАЛНЕ ГРУПЕ: Огласила се породица убијеног Прелевића - егзекутори у Немању и Данила сасули 30 метака (ФОТО)

Foto: V.N.

POLICIJA je sa nadležnim tužiocem obavila uviđaj, radi utvrđivanja svih okolnosti i činjenica, kako se sumnja, dvostrukog ubistva u Ljevorječkim Tuzima.

Prema nepotvrđenim informacijama iz policije, prvi rezultati istrage govore da su dve osobe učestvovale u oružanom napadu na Nemanju Prelevića i Danila Pekovića, čija su tela pronađena sinoć na Veruši.

Obojica su bili bezbednosno interesantne osobe.

Istražitelji sumnjaju da su najmanje dve osobe, pucajući iz različitog oružja učestvovale u likvidaciji Podgoričana: 29-godišnjeg Nemanje Prelevića i devet godina mlađeg Danila Pekovića.

Prema tvrdnjama sagovornika Televizije Vijesti, bliskih istrazi, tačno vreme smrti tek bi trebalo da bude utvrđeno, ali do sada prikupljeni podaci i izgled tela ubijenih upućujuću na zaključak da se zločin dogodio preksinoć.

Prema prvim rezultatima istrage dvostuko ubistvo dogodilo se u subotu veče, međutim, meštani sa kojima smo razgovarali ništa sumnjivo nisu videli niti čuli.

Tokom uviđaja ovde su zatečeni i članove porodice ubijenog Prelevića koji su saopštili da je ubijeni Nemanja ovde stigao u četvrtak sa svojim drugom.

Na Verušu došli da odmore

Porodica ubijenog Prelevića uverava i da Nemanja nije bio član nikakve kriminalne grupe te da je na Verušu došao sa Danilom Pekovićem, kako bi odmorili.

Sa njim su se, kažu, čuli u subotu tokom dana, ali već oko 20 i 45 više nije bio na mreži.

Pošto se nije javljao ni juče, njegova supruga Aleksandra pozvla je komšiju sa sela, da proveri da li je sa Nemanjom sve u redu i da li mu je automobil ispred kuće.

Samo nekoliko minuta kasnije, komišija je pozvao Aleksandru i saopštio joj da je Nemanja ubijen. Ostale komšije ništa sumnjivo nisu primetile.

Foto: S.Đ.

Mesto zločina

- Ništa nisam čula do sinoć dok nisam čula komišije tu na livadi, ali ja nisam išla tamo, rekli su da su videli ovog čoveka na pragu i onda kad je došla policija saznali smo da je i unutra bio drugi, inače oni su tu dva-tri dana bili, šetali su ovim putem, onim preko livade, zadnji put sam ih videla u petak kad su ovde iza ove kuće druge krenuli put Tare do 22.59 - rekla je Ljubica Šaban, komšinica.

Ubijeni su, prema nezvaničnim informacijama iz bezbednosnih krugova, bili bliski kavačkom kriminalnom klanu, zbog čega se sada navodno ispituje da li je ovaj zločin nastavak sukoba kotorskih kriminalnih klanova.

Foto: V.N.

Ubijeni Prelević

Odgovor na ovo konkretno pitanje danas nije mogao da da dežurni tužilac, ali je potvrdio deo spekulacija.

- Ja to tvrditi ne mogu, takva saznanja ja lično ne posedujem, a lica su prema podacima koje sam dobio od policije bezbedbosno interesantna lica - saopštio je Zoran Vučinić, viši državni tužilac u Vrhovnom državnom tužilaštvu (VDT).

O rešenosti ubica da ne ostave prostor za grešku najbolje možda govori činjenica da su u pravcu svojih meta ispalili oko 30-ak hitaca.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)