UHVATIO ME JE ZA KOSU I VUKAO PO HODNIKU: Saslušana devojka koja je optužila Miladina Kovačevića - evo šta je rekla u Tužilaštvu

Novosti online

24. 09. 2020. u 13:29

УХВАТИО МЕ ЈЕ ЗА КОСУ И ВУКАО ПО ХОДНИКУ: Саслушана девојка која је оптужила Миладина Ковачевића - ево шта је рекла у Тужилаштву

Foto: Printskin

POVODOM krivične prijave podnete protiv Miladina Kovačevića zbog krivičnog dela Zlostavljanje i mučenje i krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu ispitana je oštećena T.T. i svedokinja T.T.

Oštećena T.T. je izjavila da je  16.9.2020. g. oko 1 čas posle ponoći, po prethodnom dogovoru sa osumnjičenim M.K. došla u stan u kom je on boravio gde su se i posvađali, da bi je potom osumnjičeni desnom rukom uhvatio za kosu, a potom oborio na pod i tako je vukao po hodniku zgrade od ulaznih vrata stana do lifta, sve vreme izgovarajući pretnje upućene oštećenoj, te joj je, dok ju je držao za kosu, otvorenom šakom udario šamar u predelu desne strane lica, a zatim i pesnicom u predelu desne strane glave, nakon čega je naglo pustio, usled čega je ona glavom udarila u pod. Takođe je navela da je odmah potom taksijem otišla kod svoje sestre T.T, koja je ispitana u svojstvu svedoka, kao i da je u predmetnom događaju zadobila telesne povrede u predelu glave ali da je lekarsku pomoć potražila nakon dva dana jer joj je tada postajalo sve lošije. Krivičnom gonjenju se pridružila i istakla je imovinskopravni zahtev.

Svedokinja T.T. je izjavila da nema neposrednih saznanja o događaju jer istom nije prisustvovala, ali da je oštećena, njena rođena sestra T.T., te noći došla u njen stan oko 03,00 časova, da je bila uplakana i da joj je rekla da ju je pretukao osumnjičeni M.K., da je oštećena bila uznemirana i pod stresom i da je sve vreme plakala, da je i pored molbe oštećene da događaj ne prijavljuje policiji zbog straha da će je osumnjičeni M.K. ubiti, to ipak učinila i da je polcija ubrzo došla. Svedokinja je navela i da joj je oštećena detaljno opisala na koji način ju je osumnjičeni tukao i pretnje koje joj je izrekao. Takođe je navela da je primetila da je oštećena imala povrede u predelu vrata i obe noge, da je bila otečena, kao i da joj se žalila da je boli glava.

U daljem toku dokaznog postupka tužilaštvo će narediti medicinsko veštačenje telesnih povreda oštećene, pribaviti video zapise sigurnosnih kamera i po potrebi preduzeti i druge radnje radi potpunog i pravilnog utvrđivanja činjeniničnog stanja, nakon čega će doneti odluku u skladu sa zakonikom o krivičnom postupku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Dragan

24.09.2020. 14:55

Bez svedoka, DNK analize na mestu povreda (ako ih je bilo) i eventualno video zapisa ni jedan sud na svetu ne moze ga osuditi. Ako je bilo napada, nece biti problema da se DNK dokazi sakupe i nadju svedoci koji su prosli poligraf i nisu osudjivani. Prica sama po sebi ne mora nista da znaci.