UJEO ME JE KROZ TRENERKU, PA RAZJARENO POVREĐIVAO DALjE: Ispovest Jagodinaca, koje je napao mešanac Meda

Z. GLIGORIJEVIĆ

24. 09. 2020. u 05:00

УЈЕО МЕ ЈЕ КРОЗ ТРЕНЕРКУ, ПА РАЗЈАРЕНО ПОВРЕЂИВАО ДАЉЕ: Исповест Јагодинаца, које је напао мешанац Меда

Foto Z. Gligorijević

CRNO-beli pas Meda, mešanac ptičara, vlasnice Milene Dobrosavljević (87), iz Jagodine, u utorak oko 20 sati ujeo je sedmoro ljudi. Na teren su odmah izašli zaposleni u ZOO higijenskoj službi JP "Standard" i policija.

Miodrag Dekić, rukovodilac prihvatilišta, u kome se sada nalazi pas, kaže da je rođak vlasnice uhvatio mešanca i vezao ga, a oni su ga preuzeli i odveli. Povređeni Jagodinci odmah su zbrinuti i jagodinskoj Opštoj bolnici u kojoj saznajemo da su zadobili samo oguljotine, a da je samo jednoj osobi rana ušivena.

INJEKCIJA

MIODRAG Dekić kaže da je psu odmah dao injekciju da bi ga uspavao pre transporta i da se mešanac sada ponaša normalno. Kako saznajemo, Meda će zasad ostati u azilu.

Jagodinska policija podneće krivičnu prijavu protiv Milene Dobrosavljević zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

- Vraćala sam se iz grada. Kada sam ušla u Kuprešku ulicu i prošla pored dva kontejnera, pas je iskočio i ujeo me kroz trenerku. Ljudi su hteli da mi pomognu, ali su se onda svi uplašili, jer je pas nastavio da ujeda. Napao je još četiri žene, jednu dok je pokušavala da uđe u auto, a onda je otišlo ka mostu i tamo nastavio da ujeda prolaznike - kaže nam I. P. (24), iz Jagodine, koja će protiv bake Milene takođe da podnese krivičnu prijavu.


Komšinica koja je videla kako pas ujeda jednog čoveka, kaže da se krio ispod auta, i nasrtao na ljude.

VLASNICA Milena Dobrosavljević, Foto Z. Gligorijević

- Šta me snađe u ovim godinama! Deca komšinice, koja sad priča da se plaši i da je videla kako je pas nekog ujeo, igrala su se sa Medom. Uvek je bio umiljat, kad neko uđe u dvorište, mahao bi repom i svi su ga mazili. Mnogo ga volim, jer imam samo njega. Dok sam pričala sa jednim čovekom na kapiji, Meda je šmugnuo na ulicu. Čekala sam, čekala, ali on se nije vraćao. Pošto sam šlogirana, hodam pomoću štapa i slabo vidim, nisam mogla da ga tražim, ali sam mu ostavila kapiju da uđe kad se vrati - priča baka Milena.

UZBUNA Ulica u kojoj je pas nasrtao na ljude, Foto Z. Gligorijević

Njen sestrić Miodrag Dimitrijević i njegova supruga Svetlana iz Ostrikovca, koji o baki brinu preko dana, potvrđuju da je pas uvek bio umiljat, da su se njihov sin i unuk igrali sa njim.

- Pas nikad ne ujeda bez razloga. Često su ga deca iz susedne ulice gađala kamenjem. Šta je trebalo da radimo? Da jurimo decu? Zabrinuti smo zbog bake, jer je sama i nezaštićena - veli Miodrag.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Petar

24.09.2020. 08:00

Потпуно је јасно из слике да се ради о огреботинама и намери да се подигне тужба. Никаквих уједа и "настављања повређивања" очигледно није било.

Mija

24.09.2020. 08:19

Neka preuzme rodjaka brigu o Medi.Neko ko ima bolje uslove I koga pas poznaje.Mozda ima neke promene na mozgu.Mozda je pojeo neku otrovnu materiju.Ne dozvoliti da ubiju psa!Ne bi me iznenadilo da mu je neko dao namerno neku psihoaktivnu supstancu ili je slucajno pojeo.

Jagodinka

24.09.2020. 08:43

A zasto ne kazete da je baka-Milena, ili Milone kako je zovu rodjaci, devizna (francuska) penzionerka? Slucajnost sto bas svi hoce da je tuze?

Misa

24.09.2020. 12:05

@Jagodinka - Naravno...baka od 87 godina ce da odgovara a ministar koji ubi zenu na naplatnoj rampi - nije i nece Kontic osakati momka u Novom Sadu i ne zna se gde je a baki ce expresno biti urucena presuda. Strasno e. Slazem se da treba uciiniti nesto da pas ne daj Boze ne napadne neko malo dete...hajd, ako je agresivan i uspavati ga...ali sve preko toga, za moje pojmove, smesno. P.S. Neko u komentaru napisa da je baka devizni penzioner...pa gde to pominjes dobri covece, da navuces baki bedu na vrat

Drvo

24.09.2020. 09:16

Наравно да пси не треба да уједају пролазнике, али да ова гомила људи тужи жену, која је једном ногом у гробу...

gladnavrana

24.09.2020. 09:38

Ajde bre smorili ste vise, pa nije ih napao lav, nego obican mali pas! Ovde je ocigledna namera da se bakica pre smrti oguli za imovinu kroz tuzbe i izvrsitelje!