OPERATIVNI PODACI O UBISTVU STRAHINJE: Na ovaj način su ubice locirale Stojanovića

Z. USKOKOVIĆ - S. VIDAČKOVIĆ

13. 09. 2020. u 21:30

U STRAVIČNOJ eksploziji koja se dogodila juče usred bela dana, oko podneva, u Ulici Omladinskih brigada u Novom Beogradu, smrtno je stradao Strahinja Stojanović (30), dok je Kolumbijka Sonja Suarez Gomez (45), koja je bila na suvozačevom mestu, lakše povređena.

ОПЕРАТИВНИ ПОДАЦИ О УБИСТВУ СТРАХИЊЕ: На овај начин су убице лоцирале Стојановића

Foto Instagram

Kako "Novosti" saznaju, pod Stojanovićev skupoceni džip "bmv H5" bila je postavljena eksplozivna naprava, koja je aktivirana dok je vozilo bilo u pokretu.

Od siline detonacije, vozilo je bukvalno prepolovljeno, delovi su bili rasuti svuda po kolovozu, a prema rečima očevidaca, Stojanović je ležao na ulici sve do dolaska Hitne pomoći, dok mu je Kolumbijka držala glavu u naručju.

Ekipa Hitne pomoći prevezla je povređene Stojanovića i Sonju Suarez Gomez u Urgentni centar. Stojanoviću su amputirane obe noge, međutim, teške povrede unutrašnjih organa bile su kobne, pa je ubrzo izdahnuo.

O ovom Zemuncu, koji je dobro poznat srpskoj policiji, doskoro su stizale vesti da je u Španiji, te da se oženio devojkom koja je bila mis Marbelje Olac Bilbao Gonzales (22), koja je pre dve godine godine bila povređena u identičnom pokušaju ubistva Stojanovića u zemunskom naselju Nova Galenika.

ĆERKA I RONALDO

KOLUMBIJKA Sonja ima ćerku Paulu, manekenku, dobro poznatu javnosti. Paula je veoma aktivna na društvenim mrežama, a "slavu" je stekla kada su procurili snimci njenog intimnog druženja sa fudbalerom Kristijanom Ronaldom 2016. godine.

Operativni podaci policije ukazuju na to da su oni koji su spremali Stojanovićevu likvidaciju, njega najverovatnije locirali preko profila na društvenim mrežama Kolumbijke Sonje Suarez Gomez, koja se od njega nije odvajala poslednjih šest meseci. Ona je vrlo aktivna na "Instagramu", ima javni profil na kojem je objavljivala fotografije sa nastradalim Stojanovićem. Njih dvoje su ovog leta boravili na Zlatiboru i Kopaoniku, a ona je svaki zajednički trenutak beležila i objavljivala lokacije na kojima su se u tom trenutku nalazili, što je verovatno olakšalo posao egzekutorima. Inače, prema podacima policije, Kolumbijka je u našu zemlju ušla pre pola godine, neposredno pred početak vanrednog stanja, posle čega nije napuštala Srbiju.

Foto Instagram

PROLAZNICI NEPOVREĐENI

PRAVA je sreća da niko od prolaznika, koji su se u trenutku eksplozije džipa zatekli u Ulici omladinskih brigada, nije povređen. Detonacija se dogodila na svega nekoliko metara od autobuskog stajališta, a trotoari pored ove novobeogradske saobraćajnice juče u podne su vrveli od ljudi.

Strahinja Stojanović u žižu javnosti dospeo je u avgustu 2018. godine kada je, zbog svojih nelegalnih poslova bio na meti napadača koji su podmetnuli eksplozivnu napravu ispod sedišta njegovog "audija" u naselju Nova Galenika. Kako su "Novosti" tada pisale, postojala su nezvanična saznanja da su Stojanovića tada, ali i ranije, pokušale da uklone "konkurentske grupe".

Foto Z. Jovanović

Kako su nam tada rekli izvori iz istrage, Stojanović u tom napadu nije bio žrtva sukoba dva klana (Bojović i Šaranović), već je "vukao repove" zbog kojih su ranije ubijeni i njemu bliski ljudi. Reč je o poslovima sa one strane zakona i borbe za prevlast na crnom tržištu narkotika. Stojanović je, inače, osuđivan zbog raznih dela, a u pauzama između robija boravio je u Marbelji, odakle, najverovatnije, i potiče poznanstvo sa misicom i modelom Olac Bilbao Gonzales (22). Eksploziv je tada aktiviran nakon što je Stojanović izašao iz automobila kako bi se vratio do stana po telefon, dok je devojka ostala u "audiju".

Foto Z. Jovanović

Spominje se i u vezi sa ubistvom svog kuma Miloša Vidakovića iz Pančeva, koji je usmrćen sa tri metka u kafiću u Budvi, u julu 2013. godine. Sumnjalo se da je Stojanović naručio ovu egzekuciju, plašeći se osvete Pančevca. Nekoliko meseci pre nego što je likvidiran u Budvi, Vidaković je ranjen u obe noge u naselju Galenika, a policija je tada sumnjala da iza toga stoji Stojanović. Miloš je tada odbio da kaže policiji ko je na njega pucao, uz obrazloženje da će to sam rešiti. Spekulisalo se da je razdor između kumova nastao zbog ženske osobe.

KORISTILI EKSPLOZIV C-4

PRVE analize podmetnutog eksploziva ukazuju da je u likvidaciji Strahinje Stojanovića najverovatnije korišćen plastični P500, poznatiji kao C-4. Na to ukazuju i ostaci džipa, jer se poslednjih godina u mafijaškim razračunavanjima na ulicama Beograda koristio ovaj eksploziv ili trotil.

- Da je postavljen jači eksploziv, razaranje samog vozila bi bilo daleko veće, a saputnici sigurno ne bi preživeli - navodi naš sagovornik iz istrage. - U ovom slučaju "paklena naprava" je postavljena direktno ispod sedišta vozača, a aktivirana je daljinski.

Na sličan način "u vazduh" je dignut i Siniša Milić Boske, glavni operativac klana Luke Bojovića i Filipa Koraća. On je ubijen u junu 2018. na semaforu na Autokomandi, u Beogradu. Tada je korišćen C-4, a aktiviran je pozivom sa mobilnog telefona.

UVIĐAJ Delovi skupocenog džipa bili su rasuti po kolovozu u Ulici omladinskih brigada u Novom Beogradu, Foto Z. Jovanović

Operativna saznanja policije dovodila su Strahinju Stojanovića i u vezu sa ubistvom poznatog beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, koji je ubijen 28. jula 2018. godine ispred zgrade u kojoj je živeo sa suprugom i ćerkicom. Policijska pretpostavka je da je počinilac zločina došao do zgrade Ognjanovića na motoru, a posle likvidacije se udaljio automobilom tamne boje. Nezvanično, dvotočkaša je vozila druga osoba. Pominje se operativni podatak da je, navodno, Stojanovićev saučesnik bio rođeni brat jednog od vođa navijača Crvene zvezde.

Foto Instagram

Policija je juče tokom celog popodneva razgovarala sa Stojanovićevim drugovima i porodicom. Utvrđuje se da li mu je neko pretio ili je on pričao odakle mu možda preti opasnost. Prema nezvaničnim saznanjima, on se zamerio mnogim kriminalnim ekipama u Beogradu, ali i šire. Navodno, "nišanili" su ga i "škaljarci", ali i njihov saradnik Filip Korać.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (9)