DEBEO DOSIJE, RANJAVANJE PRIPADNIKA BIA, VEZA SA MISICOM: Evo ko je Strahinja Stojanović koji je ubijen na Novom Beogradu

Z. USKOKOVIĆ - S. VIDAČKOVIĆ

13. 09. 2020. u 15:27

STRAHINjA Stojanović u žižu javnosti dospeo je u avgustu 2018. godine kada je, zbog svojih nelegalnih poslova bio na meti napadača koji su podmetnuli eksplozivnu napravu ispod sedišta njegovog "audija" u naselju Nova Galenika.

ДЕБЕО ДОСИЈЕ, РАЊАВАЊЕ ПРИПАДНИКА БИА, ВЕЗА СА МИСИЦОМ: Ево ко је Страхиња Стојановић који је убијен на Новом Београду

Foto: Instagram

Kako su "Novosti" tada pisale, postojala su nezvanična saznanja da su Stojanovića tada, ali i ranije, pokušale da uklone "konkurentske grupe".

Kako su nam tada rekli izvori iz istrage, Stojanović u tom napadu nije bio žrtva sukoba dva klana (Bojović i Šaranović), već je "vukao repove" zbog kojih su ranije ubijeni i njemu bliski ljudi. Reč je o poslovima sa one strane zakona i borbe za prevlast na crnom tržištu narkotika. Stojanović je, inače, osuđivan zbog raznih dela, a u pauzama između robija boravio je u Marbelji, odakle, najverovatnije, i potiče poznanstvo sa misicom i modelom Olac Bilbao Gonzales (22). Eksploziv je tada aktiviran nakon što je Stojanović izašao iz automobila kako bi se vratio do stana po telefon, dok je devojka ostala u "audiju".

Spominje se i u vezi sa ubistvom svog kuma Miloša Vidakovića iz Pančeva, koji je usmrćen sa tri metka u kafiću u Budvi, u julu 2013. godine. Sumnjalo se da je Stojanović naručio ovu egzekuciju, plašeći se osvete Pančevca. Nekoliko meseci pre nego što je likvidiran u Budvi, Vidaković je ranjen u obe noge u naselju Galenika, a policija je tada sumnjala da iza toga stoji Stojanović. Miloš je tada odbio da kaže policiji ko je na njega pucao, uz obrazloženje da će to sam rešiti. Spekulisalo se da je razdor između kumova nastao zbog ženske osobe.

Operativna saznanja policije dovodila su Strahinju Stojanovića i u vezu sa ubistvom poznatog beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, koji je ubijen 28. jula 2018. godine ispred zgrade u kojoj je živeo sa suprugom i ćerkicom. Policijska pretpostavka je da je počinilac zločina došao do zgrade Ognjanovića na motoru, a posle likvidacije se udaljio automobilom tamne boje. Nezvanično, dvotočkaša je vozila druga osoba. Pominje se operativni podatak da je, navodno, Stojanovićev saučesnik bio rođeni brat jednog od vođa navijača Crvene zvezde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)