MOLIO SAM SE DA TO NIJE MOJA SMILJKA: Otac trudnice koja je poginula kod Dobanovačke petlje skrhan - izgubio ćerku i nerođeno unuče

S. KOSTIĆ - J. GOČANIN

09. 09. 2020. u 21:51

U TEŠKOJ saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila juče ujutro u 7.55, poginuli su Smiljka Trivić (35) i Predrag Gemović (41) iz Sremske Mitrovice, kada je "pežo 3008", u kojem su se nalazili, podleteo pod kamion.

МОЛИО САМ СЕ ДА ТО НИЈЕ МОЈА СМИЉКА: Отац труднице која је погинула код Добановачке петље скрхан - изгубио ћерку и нерођено унуче

Foto privatna arhiva

U udesu su povređeni njihovi sugrađani i kolege, vozač automobila Kristijan S. (41) i Alen V. (35), koji je sedao na zadnjem sedištu pored nastradale žene, koja je, kako smo nezvanično saznali, bila u petom mesecu trudnoće. Povređeni muškarci, koji su bili u svesnom stanju, prevezeni su kolima Hitne pomoći u KBC Zemun.

Kako su za "Novosti" potvrdili u Hitnoj, njihove ekipe su, po dolasku na mesto nesreće, mogle samo da konstatuju smrt Smiljke i Predraga.

Smiljka Trivić, Foto privatna arhiva

Prema rečima očevidaca, kamion jedne prestoničke firme za transport bio je parkiran u krajnje desnoj, odnosno zaustavnoj traci, jer je na vozilu pukla guma. Pod još nerazjašnjenim okolnostima, "pežo" sremskomitrovačkih registarskih oznaka, koji se kretao u pravcu Beograda, podleteo je pod zadnji, levi deo kamiona.

- Kada sam čuo da se desila saobraćajna nesreća i da je nastradala Smiljka, koja je bila trudna, molio sam Boga samo da to nije moje dete. U tom strahu nisam mogao ni da vidim koji je auto, ni gde se desila tragedija - kaže, za "Novosti", Veljko Mataković, otac nastradale, nakon što je saznao da je u trenu izgubio svoje dete i nerođeno unuče.

KUM: BILA JE SREćNA ZBOG TRUDNOĆE

SAMO pre nekoliko dana Smiljka je svog kuma Dragana Kostića, kome je krstila decu, iznenadila lepom vešću.

- Rekla mi je da je u petom mesecu trudnoće i da nosi devojčicu. Bila je veoma sretna. Sledeće nedelje je trebalo da ide na trudničko bolovanje - kaže Dragan, koji se odmah odazvao da pomogne u najtežim trenucima njenim roditeljima.

Skrhan od bola otac se na trenutak prisetio tog poslednjeg jutra, kada ni slutio nije da ćerku, uoči njenog polaska na posao, vidi poslednji put u životu.

Predrag Gemović, Foto privatna arhiva

- Popili smo kafu i krenuo sam za svojim poslom. Ona mi kaže: "Ćao, ćao i sretno". To je bio sav razgovor - kaže neutešni otac.

Porodica nastradale Smiljke, kako kaže, ne zna kako je došlo do udesa, jer zvaničnu informacije od policije nisu dobili.

Foto Z. Jovanović

- Ona je pre pet dana počela da radi u Beogradu, jer se firma u kojoj je radila u Sremskoj Mitrovici ugasila, pa su počeli poslove da obavljaju za neko drugo preduzeće. Ujutru su došli kolege i taj gazda bivše firme po nju, da idu na posao - govori skrhan od bola otac, koji je iz Bjelovara pre 27 godina sa porodicom došao u Sremsku Mitrovicu.

Na mesto nesreće izašli su i vatrogasci, koji su morali da iseku karoseriju automobila da bi izvukli povređene i tela nastradalih. Ekipe JKP "Parking servirsa", nakon skoro sat vremena uspele su da odvoje "pežo" od kamiona, dok o silini udarca svedoči i gotovo uništen prednji deo automobila. Istraga će utvrditi okolnosti pod kojima je došlo do saobraćajne nesreće.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade