POTRESNI DETALJI TRAGEDIJE: Strahinja je trebalo da pođe u prvi razred, ali je preminuo nakon tri dana borbe za život

S. KOSTIĆ

01. 09. 2020. u 23:22

ZAUVEK si pobednik, anđele! Zauvek!!! Kako si samo umeo da uživaš u svakom trenutku... Volimo te!

ПОТРЕСНИ ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ: Страхиња је требало да пође у први разред, али је преминуо након три дана борбе за живот

Foto: Facebook

Ovim se rečima na svom fejsbuk-profilu Elizabeta J. oprostila od svog sedmogodišnjeg sina Strahinje J. koji je preminuo posle trodnevne borbe za život, nakon nesreće kod pružnog prelaza u naselju Mala Bosna u Sremskoj Mitrovici. Ova tužna objava pokrenula je reku suza i izjava saučešća upućenih porodici.

- Bato moj maleni... Neka te Bog i anđeli nebeski srećno prime u svoj zagrljaj. Nedostajaćeš nam - jedan je od komentara na "Fejsbuku".

Uzaludne su bile molitve meštana Sremske Mitrovice za oporavak sedmogodišnjaka, koji je odmah nakon nesreće prevezen u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj, sa teškim neurotraumama. I pored svih napora lekara, telo malog dečaka nije izdržalo.

A kako je došlo do kobne nesreće u nedelju oko 18 sati, još nije zvanično saopšteno. Već danima, međutim, traju nagađanja šta se dogodilo pokraj pruge.

Novosti

- Majka je, kako sam čuo, stajala kod pružnog prelaza sa detetom u kolicima i sedmogodišnjim dečakom. Rampa je bila spuštena i oni su čekali da prođe voz. U trenutku dok je voz prolazio, dečak je nekako udario u njega - kaže, za "Novosti", D. R., jedan od prolaznika koji su se zatekli u blizini pruge nakon nesreće.

Međutim, po izjavama drugih svedoka, koji su se te večeri zatekli pored prelaza, dečak je bio na biciklu iza majke, ali se u jednom trenutku pomerio, voz je povukao bicikl, sa kojeg je mališan pao i udario glavom.

Služba Hitne pomoći izašla je odmah na teren i hospitalizovala sedmogodišnjaka, koji je nakon dijagnostike sa teškim povredama glave i bez svesti prevezen u Beograd. Sedmogodišnjak je preminuo ujutro oko četiri sata.

TUGA U ŠKOLI

MALIŠAN je trebalo da pođe u prvi razred u OŠ "Jovan Popović", sa ostalim vršnjacima. Vest o smrti sedmogodišnjaka potresla je kolektiv ove škole, kao i celu Sremsku Mitrovicu.

Za dečakovu porodicu meštani naselja Mala Bosna imaju samo reči hvale. Kažu da su oni jedna divna i skladna familija.

- Dečakova majka došla je iz Sombora i udala se za Slađana sa kojim ima još jedno dete. Ona je nezaposlena, a on se bavi sportom. Velika tuga i tragedija ih je zadesila, a tako je bio divan dečak - priča nam stariji čovek iz ovog naselja.

Iz Policijske uprave Sremska Mitrovica, "Novostima" je rečeno da se još utvrđuju okolnosti koje su dovele do ove nesreće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a