KAKO JE DOŠLO DO UBISTVA U ŠKOLSKOM DVORIŠTU U ŠAPCU? Osumnjičeni Aleksandar dao ISKAZ

A. DELIĆ

07. 08. 2020. u 12:00

VIŠE javno tužilaštvo u Šapcu preuzelo je predmet od Osnovnog tužilaštva i povelo istragu protiv Aleksandra I. (19) iz Crne Bare zbog nanošenja teških telesnih povreda kvalifikovanih smrću.

КАКО ЈЕ ДОШЛО ДО УБИСТВА У ШКОЛСКОМ ДВОРИШТУ У ШАПЦУ? Осумњичени Александар дао ИСКАЗ

Foto A. Delić

On se tereti da je 27. jula teško povredio Ostoju M. (46) iz Sovljaka, koji je pet dana kasnije preminuo.

Tragedija se dogodila u školskom dvorištu u Sovljaku, a prisustvovalo joj je petnaestak maloletne dece iz ovog mačvanskog sela i okolnih. Aleksandru, koji se, navodno, spremao da istuče jednog dečaka, Ostoja je rekao da "ostavi dete na miru".

Očevici kažu da se mladić u momentu okrenuo i udario čoveka pesnicom, od čega je ovaj odmah pao na leđa, udarivši glavom o beton. Nekoliko minuta bio je bez svesti, a ekipa Hitne pomoći prevezla ga je do šabačke bolnice, da bi iste večeri bio prebačen u Urgentni centar u Beogradu.

- U svom prvom iskazu pred istražnim organima, Aleksandar I. je priznao da je udario Ostoju M., ali se branio da nije imao nameru da pretera sa fizičkom silom. Saslušan je pre nego što je žrtva preminula, a sada će iskaz dati pred Višim javnim tužiocem - kaže naš izvor blizak istrazi.

Kako saznajemo, urađena je i obdukcija tela Ostoje M., ali zapisnik još nije dostavljen nadležnom tužilaštvu. Tokom istrage biće angažovani i veštaci medicinske struke, a mladiću iz Crne Bare, prema trenutnoj kvalifikaciji dela, preti kazna od dve do 12 godina robije.

Ispraćaj

Ostoja M. sahranjen je na seoskom groblju u Sovljaku. Posle smrti roditelja, Ostoja je živeo sam na porodičnom imanju. Imao je samo sestru, koja je, kako smo čuli, učiteljica u jednoj osnovnoj školi u Mačvi.

Meštani Sovljaka sa kojima smo razgovarali kažu da je Ostoja mnogo vremena provodio sa decom u školskom dvorištu, pričajući im zabavne priče. Navodno, pre više godina, učestvovao je u saobraćajki sa smrtnim ishodom, kada je na putu stradao mladić iz Crne Bare, baš iz sela odakle je i Aleksandar.

- Voleo je da popije, ali voleo je i da pripoveda deci, koja su ga obožavala. Žao mi je što su dečaci i devojčice morali da gledaju takvu strašnu scenu u školskom dvorištu, jer je to jedino mesto u selu gde postoje uslovi da se okupljaju - kaže jedna majka iz Sovljaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024