OSTAVLJENI KRVAVI U DVORIŠTU: Dvostruko ubistvo u Vranjskoj Banji počinjeno lovačkom puškom

Jelena STOJKOVIĆ

20. 07. 2020. u 20:38 >> 23:19

SUPRUŽNICI Slavoljub Mladenović (47) i Brankica Anđelković (41) pronađeni su u ponedeljak ujutru mrtvi u lokvi krvi, ispred kuće u kojoj žive već skoro desetak godina, u naselju Ćosiki u Vranjskoj Banji.

ОСТАВЉЕНИ КРВАВИ У ДВОРИШТУ: Двоструко убиство у Врањској Бањи почињено ловачком пушком

Foto J. S.

Tela je pronašao Brankičin otac Staniša, koji je bio zabrinut jer njegova ćerka nije otišla na posao, a nije mu se javljala ni na telefon.

Iako se u početku mislilo da je reč o ubistvu i samoubistvu, istraga na licu mesta pokazala je da su supružnici ubijeni.

Prema prvim podacima sa uviđaja, proizlaze osnovi sumnje da je u pitanju dvostruko ubistvo, jer su na telima nastradalih konstatovane rane nanete vatrenim oružjem, tačnije lovačkom puškom - kaže Danijela Trajković, viši javni tužilac.

Kada je nesrećni otac došao u kuću supružnika, na periferiji Vranjske Banje, koju im je, kako pričaju meštani, on kupio, zatekao je leš ćerke u donjem vešu. Brankica je imala i vidljive tragove krvi na glavi, dok je muškarac ležao pored nje u donjem vešu.

Prema rečima Trajkovićeve, više detalja će se znati nakon što Zavod za sudsku medicinu u Nišu obavi obdukciju, koja je zakazana za 21. jul, kao i posle preduzimanja drugih radnji na otkrivanju izvršilaca i prikupljanju dokaza.

DETALjNA PRETRAGA TERENA

Kako "Novosti" saznaju, odmah po završetku istrage mnogobrojne policijske ekipe krenule su u ponedeljak u potragu za ubicom i detaljnim pretraživanjem vrlo zahtevnog terena. Traže bilo kakav trag koji bi im mogao pomoći da identifikuju ubicu.

Ubistvo kakvo se ne pamti u ovom kraju zbunilo je mnoge koji su poznavali bračni par. Ubijeni Slavoljub je iz Vranja, i ovo mu je bio drugi brak. Nezvanično, odranije je bio poznat policiji, dok o Brankici ljudi imaju samo reči hvale.

Komšija Čedomir Mikić kaže da su supružnici bili pristojni i da se ništa sumnjivo nije dešavalo u noći između nedelje i ponedeljka, kada su najverovatnije ubijeni. Danijela je radili u fabrici u Vranjskoj Banji, dok je Slavoljub bio bez posla.

Foto J. S.

Drama koja se odvijala u planinskom predelu Vranjske Banje je pod velom tajne, raspredaju se razne priče o navodnoj osveti narko-dilera, kao i o neraščišćenim računima s raznim sumnjivim tipovima sa kojima se družio ubijeni Slavoljub.

Za istražne organe motivi su još enigma, i naloženo je da se pregledaju snimci sigurnosnih kamera sa objekata na putu koji vodi do naselja Ćosiki.

KOLEGINICE U ŠOKU

Koleginice ubijene Brankice iz fabrike nameštaja u kojoj je radila u ponedeljak su bile u šoku. Najpre su, zbog trenutne epidemiološke situacije, pomislile da je bolesna i da zbog toga nije došla na posao. O njoj imaju samo reči hvale, kažu da je bila vredna i tiha. Nikome se nije zamerila, za svakoga je imala toplu reč. Poslednjih godina su ona i suprug često posećivali lekara, jer su mnogo želeli da dobiju dete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

KAKO POBEDITI HEROIN: Priče iz hronike - Gost Novosti izlečenini zavisnik od droga Nebojša Jovanović (VIDEO)