ZAPLENA NA GRADINI: 100.000 funti u vekni hleba, čipsu, prašku

Tanjug

utorak, 14. 07. 2020. u 12:59

ЗАПЛЕНА НА ГРАДИНИ: 100.000 фунти у векни хлеба, чипсу, прашку

Foto: Uprava carina

NA prelazu Gradina, carinici su u saradnji sa policijom, sprečili četvoročlanu porodicu da preko granice prenese više od 100.000 neprijavljenih funti skrivenih u gotovo svim stvarima koje su poneli sa sobom na put.

Neprijavljene funte su se tako našle čak i u vekni hleba, ali i u kesici čipsa, pakovanjima vlažnih maramica, kuhinjskih krpa, higijenskih uložaka, pampers pelena, pa i u deterdžentu za pranje veša.

Prekršaj je otkriven, kako su saopštili iz MUP-a, kada je sinoć oko 21 sat, na izlazu iz zemlje, za detaljan pregled izdvojen "audi" britanskih registarskih oznaka, kojim je ka Turskoj putovala četvoročlana porodica britanskih državljana - roditelji sa dvoje dece.

Upitani da li imaju nešto za prijavljivanje, roditelji su rekli da sa sobom nose samo lični prtljag i ukupno oko devet, 10.000 evra.

Ispostavilo se, međutim, da novca ima znatno više jer čim su carinici započeli kontrolu, najpre su u kesi sa hranom pronašli veknu hleba "nafilovanu“ svežnjevima novčanica.

Zatim su sakrivene funte pronađene i u kesici čipsa, kao i u originalnim pakovanjima pampers pelena, vlažnih maramica, higijenskih uložaka, deterdženta za pranje veša i među kuhinjskim krpama.

U prtljagu je otkriveno ukupno 101.705 funti, da bi potom i u torbici 46-godišnjeg vozača carinici pronašli još 6.650 evra.

Svakom članu porodice vraćen je iznos u protivvrednosti od 10.000 evra (ukupno 40.000 evra), dok je ostatak od 71.555 funti zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)