PRIJAVE ZA 30 EVRA OD APRILA: Mali - "Srbija dovoljno jaka da nastavi da pomaže građane i privredu"

Novosti online

30. 01. 2021. u 08:44 >> 08:53

ПРИЈАВЕ ЗА 30 ЕВРА ОД АПРИЛА: Мали - Србија довољно јака да настави да помаже грађане и привреду

Foto Tanjug

MINISTAR finansija Siniša Mali istakao je danas da je Srbija ekonomski dovoljno jaka da nastavi da pomaže privrednike i građane.

- O novom paketu podrške privredi i građanima ovog jutra. Prošle godine smo zabeležili odlične rezultate, uprkos pandemiji virisa Kovid-19, i dovoljno smo jaki da nastavimo da pomažemo privrednike i građane - napisao je Mali nakon gostovanja na TV Pink.

On je naveo da će prijavljivanje za novi paket pomoći građanima početi u aprilu.

Prvih 30 evra sledi u maju, drugih 30 u novembru, a najstariji građani dobiće po 50 evra i u septembru.

- Pandemija virusa korona je, pored mnogo loših stvari, otvorila vrata da se građani Srbije digitalno unapređuju, pa su tako bez većih problema uspevali da se prijave za novčanu pomoć od 100 evra početkom maja prošle godine - naveo je Mali.

Procedura za dobijanje 30 evra izgledaće isto, a prijavljivanje će početi u aprilu.

Svi punoletni državljani Republike Srbije sa važećom ličnom kartom i prebivalištem u Srbiji moći će, od dana stupanja uredbe na snagu, da se prijave za novčanu pomoć.

Penzioneri i korisnici socijalne pomoći biće automatski prijavljeni, dok ostali to mogu da urade putem portala e-uprave ili putem kontakt-centra pozivom na telefonski broj 0800 - 101 - 100.

Paket mera podrške srpskoj privredi i građanima ukupno će iznositi dve i po milijarde evra, po 30 evra biće isplaćeno u maju i novembru, dok će dodatnih 50 evra penzionerima biti uplaćeno tokom septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)